Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hillary Clintons nya angrepp på Trump

Donald Trump menar att en nedstängning var korrekt beslut.
Hillary Clinton.Foto: DAVID BUCHAN/VARIETY/SHUTTERSTOCK
USA:s president Donald Trump.Foto: PATRICK SEMANSKY/AP

Hillary Clinton är brutal i sin dom över hur president Donald Trump har hanterat kriserna som drabbat USA under året.

– Han har varit ett sånt fiasko tvärsigenom, säger Hillary Clinton till Los Angeles Times.

USA har plågats svårt det senaste halvåret av en rad kriser. 

Inget land i världen har drabbats hårdare av den pågående coronapandemin som har kostat över 111 000 amerikaner livet enligt Worldometers. Nedstängningen av landet har lett till att miljontals människor förlorat jobbet och arbetslöshetssiffrorna har tidvis stigit till närmare 15 procent enligt CNN.

Lägg till det de landsomfattande protesterna efter polisvåldet som krävde George Floyds liv, med våld, plundring och utegångsförbud som följd.

– Det kan mycket väl vara så att en ledare som Trump, som är beroende av distraktioner, nu till slut kraschar eftersom människor ser hur otillräckliga hans svar har varit till dessa historiska händelser, säger Hillary Clinton.

Hillary Clinton om Donald Trump: ”Den här mannen saknar botten”

När det gäller George Floyds död säger Clinton att Trump ”inte ens har nog med empati att försöka fejka och se bekymrad ut”.

– Det har blivit ännu värre än jag trodde det skulle bli. Han har gått längre, brutit fler normer och underminerat våra institutioner djupare än jag trodde skulle kunna vara möjligt på så här kort tid, säger Hillary Clinton.

Clinton kallar Trump ”helt skamlös” och anklagar honom för att gång på gång ha ljugit för det amerikanska folket under kriserna.

– Varje dag har varit en överraskning, en obehaglig överraskning, som visar att den här mannen saknar botten, säger Hillary Clinton.

Donald Trump, som vann presidentvalet mot Hillary Clinton för fyra år sedan, har kallat Clinton ”en lögnare i världsklass”. Trump retweetade en sexistisk tweet riktad mot Hillary Clinton för två veckor sedan.

Se också:

Presidenten höll tal om de våldsamma protesterna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.