Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hillary Clinton till angrepp mot konspirationsteorierna

Hillary Clinton talar ut om konspirationsteorierna hon utsätts för.
Foto: DAVID BUCHAN/ VARIETY/ SHUTTERSTOCK
Det är i dokumentärserien om filmen ”Borat Subsequent Moviefilm” som den tidigare amerikanska utrikesministern deltar.
Foto: MARK BAKER / AP

Hillary Clinton dricker inte blodet från mördade barn för att droga sig med deras adrenalin.

I ett nytt avsnitt av dokumentärserien ”Debunking Borat” fördömer den tidigare utrikesministern de många konspirationsteorier hon drabbas av.

– Det är smärtsamma felaktigheter. 

Många av teorierna inom konspirationsrörelsen Qanon handlar om Hillary Clinton. En av dem: Hon och medhjälparen Huma Abedin torterar och mördar en ung flicka för att sedan dricka hennes blod. Hillary Clinton ska sen också bära flickans ansikte som en mask.

I ett avsnitt av dokumentärserien ”Debunking Borat”, som släpptes på Amazon Prime på tisdagen, spelas ett meddelande från den tidigare amerikanska utrikesministern upp för två män som tror på teorierna.

– Jag vet att ni hört några saker om mig som ni vill tro på. Och jag vet att ni inte är ensamma, säger hon enligt Newsweek.

– Det är smärtsamt. Jag ska vara ärliga med er. Det sårar inte bara mig och min familj, utan även mina vänner och andra personer som jag känner. Det är inte bara felaktigt, utan ibland smärtsamt felaktigt, fortsätter hon och vädjar om samförstånd och sammanhållning i landet. 

– Vore det inte fantastiskt om vi kunde sluta oss samman i stället för att driva isär? Jag hoppas att det är möjligt. Tack!

När klippet är slut vänder sig den ena mannen till den andra och säger: ”Jag tål henne inte”.

Satanister och pedofiler

Upprinnelsen till dokumentärserien är Sascha Baron Cohens film ”Borat Subsequent Moviefilm”, från förra året. I filmen delar de två männen med sig av konspirationsteorierna de tror på – och förklarar varför de anser att Hillary Clinton och demokraterna är onda.

– De torterar dessa barn, det får deras adrenalin att pumpa. Sedan tar de ut det ur deras binjurar och dricker deras blod och så.

Flera av teorierna inom Qanon-rörelsen går ut på att högt uppsatta demokrater är satanister och pedofiler, som mördar barn för att skörda adrenokrom från dem. Adrenokrom är det ämne som uppstår vid oxidering av adrenalin och ska enligt Qanon-anhängarna vara ett magiskt elixir som dessa påstått sataniska pedofiler behöver.

På Twitter tackar Sacha Baron Cohen Hillary Clinton för att hon ställde upp i dokumentären.

”... tack för att du klargjorde att du inte dricker barns blod – en ful lögn spridd i sociala medier, med rötter i antisemitism och kvinnohat.”

https://twitter.com/SachaBaronCohen/status/1396892667636760582

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.