Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Donald Trump slår tillbaka mot Hillary Clintons nya anklagelser

Hillary Clinton går nu till hårt angrepp mot Wikileaks grundare Julian Assange. Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN
Wikileaks anklagas för att ha tagit hjälp av Ryssland för att dra uppmärksamhet från Trumps skandaler. Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump. Foto: MANUEL BALCE CENETA / AP TT NYHETSBYRÅN

Hillary Clinton anklagar Wikileaks-grundaren Julian Assange för att ha samarbetat med Ryssland under presidentvalet 2016 för att hjälpa Donald Trump till makten.  

– Wikileaks är tyvärr praktiskt taget ett helägt dotterbolag till den ryska underrättelsetjänsten, kommenterade Hillary Clinton i australiensisk tv. 

Nu slår Donald Trump tillbaka. 

– Det kom från ingenstans och var bara en ursäkt för valförlusten, säger presidenten, under en pressträff, och uppmanade Clinton att ställa upp under nästa presidentval. 

Hillary Clinton anklagar Wikileaks och dess grundare Julian Assange för att ha blandat sig i valet 2016. Enligt presidentkandidaten och före detta utrikesministern ska Wikileaks ha samarbetat med Ryssland för att föra Donald Trump till makten, rapporterar Omni som citerar AFP.

– Wikileaks är tyvärr praktiskt taget ett helägt dotterbolag till den ryska underrättelsetjänsten, kommenterade Hillary Clinton i australiensisk tv, enligt AFP. 

Hillary Clinton anklagar Julian Assange

Clinton menar att Wikileaks tog hjälp av Ryssland för att dra uppmärksamhet från avslöjandet om när Trump skröt om att han tafsat på kvinnor. Bara timmar efter att avslöjandet slagit ned så publicerade Wikileaks fler än 2 000 mejl från ett dataintrång från Clintons kampanjchef John Podesta. 

– Det var ett mycket smart, diaboliskt svar till Hollywood Access-ljudupptagningarna, säger hon och syftar på Trump-skandalen. 

Julian Assange har i en serie tweets bemött anklagelserna. Wikileaks-grundaren avfärdar dem som grundlösa och skriver att Clintons teori om timing är felaktig. 

Donald Trump slår tillbaka

Under en pressträff tillsammans med senatens ledare Mitch McConnell slog USA:s president tillbaka mot Hillary Clintons kommentarer. 

– Hela ryska grejen var en ursäkt för demokraternas förlust. Det kom från ingenstans och var bara en ursäkt för valförlusten. De hade en stor fördel men lyckades inte vinna. De borde släppa det för jag tror amerikanerna är trötta på detta, säger presidenten. 

Senare under pressträffen uppmanade han Hillary Clinton att ställa upp i kommande presidentval. 

– Jag hoppas Hillary ställer upp i val igen, ska hon göra det? Åh snälla, gör det igen Hillary, säger president Trump till forna kandidatkonkurrenten. 

Donald Trump anklagade Kuba för den uppmärksammade ljudattacken som har utlöst en konflikt mellan USA och Kuba. USA har kallat hem en stor del av diplomater och ambassadpersonal från Havanna. USA har även utvisat 15 kubanska diplomater ur landet. Under pressträffen sa Trump att han tror att "Kuba är ansvariga". 

 

https://twitter.com/JulianAssange/status/919779725475766273

 

LÄS MER: "Kändes som jag hade en tvångströja på mig"

 

Utreder rysk inblandning

Hillary Clinton har sedan valförlusten ägnat sig åt att analysera sin presidentkampanj och släppte i september boken ”What happened”. Hillary Clinton är övertygad om att Ryssland blandade sig i valet och vänder sig i boken direkt till landets president med en hälsning. 

 

LÄS MER: FBI slog till hemma hos Trumps tidigare kampanjchef

 

FBI utreder i sin tur omfattningen av inblandningen i det amerikanska valet. FBI-agenter har bland annat slagit till mot Donald Trumps kampanjchef Paul Manafort och den före detta FBI-chefen har i vittnesförhör i senaten uppgett att han är säker på att den ryska regeringen påverkade valet