Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hettade till i bråk om invandring i Agenda

Det hettade till i Agenda på söndagskvällen när integrationsfrågan debatterades.

– Vi måste sluta söka upp främlingsfientliga spöken som inte finns, sa Jasenko Selimovic (FP).

– Jag tycker faktiskt att det är lite patetiskt, svarade Åsa Romson (MP).

Den folkpartistiska politikern Jasenko Selimovic anklagade Miljöpartiet och dess språkrör Åsa Romson för att strypa debatten om integrationspolitiken och spela Sverigedemokraterna i händerna i SVT:s Agenda.

– Ni har gått till långa och grova överdrifter om vilka handlingar som kallas för främlingsfientliga sa han.

Selimovic tog upp statsminister Fredrik Reinfeldts uttalande om "etniska svenskar mitt i livet" samt debatten om Astrid Lindgren och Tintin som bevis för sin tes.

– Vi som vill ha ett öppet Sverige måste våga debattera de här frågorna för att föra Sverige på rätt väg.

"Måste ifrågasätta"

Men Romson höll inte med.

– Vi måste också föra debatten om vems perspektiv vi också tar. När vi lägger fram förslag som insinuerar att alla som uppfattas som invandrare är extra lata måste man ifrågasätta det, sa hon i Agenda.

Selimovic fortsatte att anklaga Romson för att Miljöpartiet inte ens deltar i debatten om invandringspolitiken - och att de knappt har lagt några politiska förslag.

– Det lilla ni gör märker ingen. Det stora problemet i er politik är att ni har varit delaktiga i den här jakten på alla som kan kallas för främlingsfientliga. Ni har antytt att Sveriges statsminister är främlingsfientlig och ni har lyckats antyda att ett av Sveriges mest flyktingvänliga partier, Folkpartiet, är främlingsfientliga.

"Är att ta i"

Det fick Åsa Romson att ilskna till.

– Jag känner inte alls igen bilden att vi inte är ute och diskuterar integrationsfrågor. Vi gör det varje dag, sa hon.

– Att komma från ett av regeringspartierna och anklaga oss i Miljöpartiet. Jag tycker faktiskt att det är lite patetiskt. Det är att ta i.

Debatten fortsatte efteråt på Twitter. Många var kritiska och kallade det hela för en metadebatt.

Agenda kritiseras

Agenda fick också kritik på Twitter för att de tog upp debatten.

"Först konstigt ämne om invandring under PL-debatt och nu detta. Vad fan håller redaktionen på Agenda på med?", skriver Moderatpolitikern Edvin Alam.

"Vad är det som är syftet med debatten i Agenda om invandringen? Känner doften från Danmark och "Världens lyckligaste folk"!", skriver S-politikern Björn Fries.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.