Hets-grabbarna går skilda vägar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Vem vet - vi kanske gör en comeback när vi blir tunnhåriga", säger Markus Krunegård.
Foto: SUNDGREN YLVA

Efter ett år under gemensamt namn går medlemmarna i Hets skilda vägar. I morgon gör de sin sista konsert. 

- Vi har uppnått våra konstnärliga mål, säger Markus Krunegård.

I januari i år gjorde fyra musiker från skilda band gemensam sak. Hets föddes och tre månader senare kom deras punkrockiga debutskiva.  - Allt har varit så prestigelöst och skönt hela vägen. Hets har varit den största höjdpunkten under ett bedrövligt år, säger Markus Krunegård.  Varför har det varit så bedrövligt?  - Det har varit långt, tråkigt, mörkt och ingen snö.  Vilket är ditt bästa Hets-minne?  - I våras var det helt fantastiskt, som att gå på moln. Allt gick med en otrolig fart och när vi spelade in var det magiskt.  Och skivan hyllades ganska duktigt?  - Ja, det är ju kul att folk har god smak.  Har ni hela tiden planerat att lägga ned bandet?  - Nej. Allt som har hänt med Hets har fallit in i en logik, det här också. Vi ville göra en så bra skiva som möjligt och nu kan vi inte bli så mycket bättre. Det är svårt att toppa det som har varit.  Känns det sorgligt?  - Nej. Det är så mycket som andra har beslutat i år så det är skönt att få avrunda något på sitt eget sätt. Vi har gjort det vi ville, nu återstår att övertyga fler och det orkar vi inte.  Borde fler band lägga ned?  - Extremt många band borde göra det, men det är ju kul att vara med i band. Man får turnera, ha sex och får sprit, så då lägger man kanske inte ned. Men det får ju vara upp till var och en.  Vad ska du göra nu?  - Jag ska spela in en ny skiva med Laakso i januari, den kommer i vår.  Du hade ju en soloskiva på gång i somras. Vad hände med den?  - Jag spelade in en hel skiva, men sedan fick vi möjlighet att göra en Laakso-skiva så jag gjorde den i stället. Det kändes dumt att konkurrera med sitt moderskepp. Är Hets borta för alltid?  - Vi är ju kompisar så vi kommer nog äta middag ihop. Och vem vet - vi kanske gör en comeback när vi blir tunnhåriga.

FAKTA

Hets gör avslutningskonsert på Debaser Medis lördagen den 30 december.
Bakgrund: Hets bildades i januari 2006.
Samma månad spelades det självbetitlade debutalbumet in.
Skivan "Hets!" släpptes den 29 mars.

Medlemmar: Markus Krunegård från Laakso på sång och gitarr, Henrik Svensson från Doktor Kosmos på gitarr, Christoffer Roth från Monster på bas och Per Nordmark från Fireside på trummor.

Aktuella: Lägger ned bandet med en avslutningskonsert på Debaser lördagen den 30 december klockan 22.

Du har kommit till Stockholm City, den nya lokala editionen på Expressen.
se.

Här rapporterar vi om senaste nytt i Stockholm och blandar det med nöjeskalendern Citykollen, lokal-tv och en rad nya tjänster.
Har du ris eller ros? Är det något som saknas eller kunde göras bättre? Mejla oss på stockholmcity@ expressen.
se

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.