Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hetaste duellfrågorna: skolpolitik och jobben

Under söndagen drabbades Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt samman "Agenda".

Och det hettade till ordentligt - framför allt kring skolan och jobben.

– Jag tycker att vi ser en regering som kapsejsar inför svenska folket och det är nära game over nu, sa Stefan Löfven i "Agenda".

Det blev, som väntat på förhand, skolan som hamnade i fokus under debatten mellan statsminister Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven i "Agenda" i SVT.

Och det blev minst sagt en hård ordväxling, där framför allt Stefan Löfven drev på för att påvisa skillnaderna mellan Socialdemokraterna och alliansen.

– De börja dumpa allt mer av sin egen politik, och litar på vår politik. Jag tycker att vi ser en regering som kapsejsar inför svenska folket och det är nära game over nu, sa Löfven om regeringens förslag till skolsatsning i "Agenda".

Fredrik Reinfeldt fortsatte med att påvisa likheterna mellan alliansen och Socialdemokraterna, men menade att alliansens skolsatsning var "mer uppdaterad".

När debatten sedan gick över på jobben, fick Stefan Löfven frågan om han inte kände att en sänkt restaurangmomsen kunde bidra till fler jobb.

– Det är dyra åtgärder, de är ineffektiva. Jag vill prioritera de som inte har jobb, säger Löfven om frågan och hänvisar till experter som han har talat med, sa han.

– Vad är det för experter du har talat med?", kontrade då Reinfeldt.

Löfven och Reinfeldt oense om budgeten

När det sedan handlade om satsningar, blev det sedan bråk om ekonomin, där det blev en tuff ordväxling mellan partiledarna där Fredrik Reinfeldt sa att Stefan Löfven inte kunde bekosta de satsningar som han föreslår.

– Ni har satt 16 miljarder i budget för över 27,5 miljarder i satsningar, sa han i "Agenda".

På det svarade Löfven:

– Så är det inte. Det går jättelätt att kolla, vi kommer att ge ut den till medier sen.

Fredrik Reinfeldt tog sedan ordet igen.

– Ja gör det, det kommer att stå 16 miljarder minus 27,5 miljarder, sa han i "Agenda".

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!