Het debatt bland Expressen.se:s läsare

Publicerad
Uppdaterad
Frågan om prinsessan Madeleines klädval på kung Haralds födelsedagsfest väckte en het debatt bland Expressen.se:s läsare.
Över 120 inlägg skrevs på några timmar. De flesta berömde prinsessans klädval, medan några protesterade:
"De flesta kungahusen håller nog sin barm innanför tyget", skriver signaturen Boxer.
Norska Nettavisen.no skrev på lördagen att den svenska prinsessan Madeleines klänning inte passade på ett kungligt kalas. Nättidningens artikel fick både hovet och läsarna att reagera. Signaturen "Christinas tyck o tänk" har inga klagomål på Madeleines klänning: "Låt de unga få vara unga och 70-åringar vara det de är, det är bara en kort tid i livet man får vara ung, ta vara på det och njut av det, vare sig ni är svensson eller prinsessa, för ungdomen är det sötaste som finns".

"Ser vacker ut"

"Solkatt 74" håller med: "Jag tycker hon ser vacker ut. Det är nog bara avundsjukan som talar, prinsessan Madeleine slår lätt ut alla deras (norrmännens) prinsessor. Hon har mycket mera smak, klass och stil". En annan läsare tycker att det finns viktigare saker att klaga på: "Men har dem inget viktigare i grannlandet att tjafsa om? Norge skärp till er, vi har den vackraste sessan och hon har både stil och finess", skriver signaturen "Miranda". Men "Kasperlou" tycker att klädseln var smaklös: "Strålkastarskenet skall givetvis vara på jubilaren. Att klä sig utmanande på ett sådan tillställning är smaklöst och det är inte snyggt heller med för djup urringning. Heja Norge".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag