Henry Bronett. Foto: Jan Düsing
Henry Bronett. Foto: Jan Düsing

Henry Bronett: "Det har hänt tidigare"

Publicerad

Henry Bronett, som vuxit upp i Cirkus Scott-familjen, är bedrövad över olyckan i cirkustältet på Gärdet.

Han är skeptisk till om nummer som det med armborstet verkligen hör hemma i cirkusrepertoaren.

– Det här är ett otroligt farligt nummer, säger han.

Henry Bronett, som har vuxit upp i cirkusfamiljen som grundade Cirkus Scott, blir djupt bedrövad när han får höra om att en kvinna skadats av ett armborst vid en cirkusföreställning på Gärdet i Stockholm under söndagen.

"Hänt tidigare"

Enligt Bronett är det inte första gången detta sker.

– Det här har hänt tidigare. Inte bara en gång, utan två gånger. En gång slutade det riktigt allvarligt. Det här är ett otroligt farligt nummer, säger Henry Bronett.

Henry Bronett drev Cirkus Scott tillsammans med brodern Robert till 2002. Sedan lämnade han företaget. Foto: Jan Düsing
Han fortsätter:

– Det som har hänt tidigare är att en kvinna en gång blev skjuten i axeln och en annan gång i ögat. Jag hoppas verkligen att det inte är allt för allvarligt med den här kvinnan och att hon klarar sig.

Henry Bronett är skeptisk till att nummer med armborst ska finnas med i cirkusrepertoaren.

– För mig handlar cirkusnummer om njutning, om att det ska vara vackert. Inte om att man ska tänka "kommer han eller hon att överleva?", säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag