Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Henrik Vinge (SD) aktiv i intern maktkamp

SD-toppen Henrik Vinge har i sms läxat upp partikamrater som vill ha bort den omstridde gruppledaren i Stockholm Peter Wallmark, rapporterar Aftonbladet.

I ett mejl till Expressen skriver Vinge att han står för allt han skrivit:

– Tycker fortfarande inte att man ska gå bakom ryggen och prata skit om varandra på hemliga möten.

I januari avslöjade Aftonbladet att Peter Wallmark, gruppledare för Sverigedemokraterna i Stockholm, är  politisk sekreterare åt sig själv, och får dubbelt betalt, på skattebetalarnas bekostnad.

Enligt tidningen har avslöjandet gett nytt bränsle åt konflikter i partiets Stockholmsdistrikt och kommunfullmäktigegrupp som ska ha funnits sedan tidigare.

Nu rapporterar Aftonbladet att riksdagsledamoten och talespersonen i integrationsfrågor Henrik Vinge för bara några månader sedan var aktiv i maktstriden.

Vinge: Ingen kommer någonsin att vilja ha er

I flera sms, från sin frus mobiltelefon, ska Vinge enligt Aftonbladet ha läxat upp personer tillhörande den majoritet som enligt tidningen vill ha bort Peter Wallmark.

I ett av sms:en skriver Vinge, enligt Aftonbladet:

”Jag var en av dem som rekommenderade er båda till KF-listan. Jag undrar om det var ett misstag? Ingen kommer någonsin att vilja ha er på en förtroendepost framöver om det första ni gör när ni är valda är att börja konspirera i hemlighet om att avsätta gruppledaren”.

KF är en förkortning för kommunfullmäktige.

”Står bakom det jag skrev i höstas”

Henrik Vinge skriver i ett mejl till Expressen:

– Jag står bakom det jag skrev i höstas och tycker fortfarande inte att man ska gå bakom ryggen och prata skit om varandra på hemliga möten. Det skapar oro och konflikter som förstör verksamheten. Vi kommer att lyckas mycket bättre om vi hjälps åt.

Han fortsätter:

– Politik är en förtroendebransch och de här personernas handlande ledde till en förtroendekris. Jag tycker att det var rätt att berätta det för dem och ge dem en möjlighet att reparera skadan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.