Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Henric får vänta på operationen

Henric Kallin.
FÄRGELANDA. - Jag vet inte vad jag ska göra.
Henric Kallin, 32, är besviken i dag.
Inte förrän tidigast efter semestrarna kan det möte med sjukvården han väntat på i nio veckor äga rum.
Spindeln i nätet heter Jonas Thanner, verksamhetschef på ortopeden på SU Mölndal. - Han skyller och skyller och skyller känns det som, säger Henric, efter det svar han fick i går via brev och mejl. Det är det som retar mig så fruktansvärt. Svaret har han väntat på i många veckor. - Jag är 99 procent säker på att det är tack vare skriverierna som jag fick ett svar, säger Henric besviket.

Ville ha ett möte

GT har också försökt få till stånd det möte mellan Jonas Thanner och sjukvårdspolitikern Jonas Andersson (fp) som Henric Kallin önskat. Jonas Andersson tackade ja. Jonas Thanner tackade nej. Här intill finns hela mejlkontakten. - Det är fegt, men det var jag vad jag väntade mig, säger Henric. - Det är ett lätt sätt att slippa undan. Jag förstår hans argument, men det är ju jag som begärt ett möte. - Det måste väl ändå vara jag som avgör om vilka som kan vara med och diskutera mig, säger Henric. Jag har ju redan gått ut i pressen och visat upp benet och alltihop och hur mycket mer kan jag blotta mig? - Det hade varit intressant att konfrontera de två Jonasarna, då kan ju ingen av dem slingra sig undan, tror Henric. Då finge de ju verkligen stå för det de säger. Men Henric lär aldrig få uppleva detta. I stället får han tillbringa ännu en sommar med ett ben som värker konstant medan läkarna firar semester ...

Breven

Till Jonas Thanner: "Hej Jonas! Vår patient från Färgelanda, Henric Kallin, som vill göra en osseointegration har just nu bara en önskan förutom att bli frisk: Han vill träffa dig och Jonas Andersson (fp) och höra hur ni resonerar kring hans önskemål om operation och samtidigt låta oss vara närvarande. Jonas Andersson har sagt ja, dock inte denna vecka. Hur ställer du dig till detta? Hälsningar Anette Fredriksson" Till Anette Fredriksson med kopia till Henric Kallin: "Bästa Anette, Av principiella skäl vill jag undvika att diskutera enskilda patienter i media. Därför vill jag inte ställa upp på en intervju. Givetvis har jag förståelse för att du som journalist gärna vill spegla enskilda patientfall för en bredare allmänhet, men det synsättet kolliderar dessvärre med den etik jag har när det gäller möten med enskilda patienter. Det innebär att läkarsamtal vill jag föra direkt med patienten (ibland också tillsammans med anhöriga) och aldrig inför media och politiker. Du skriver också att Jonas Andersson redan tackat ja till en intervju. Det har jag givetvis inga synpunkter på. Jag uppskattar Jonas Andersson stora intresse för ortopedin och dess patienter och han har ju en annan roll än vad jag som läkare har. Jonas Thanner" Till Jonas Thanner: "Hej Jonas jag läste ditt svar och tycker att det är tråkigt att du inte kan ställa upp. Men du kanske kan svara mig varför du inte kallade mig som du LOVADE sist du ringde mig. Jag skulle få en kallelse inom 4 veckor lovade du mig, och det har snart gått det dubbla... Jag förstår inte hur ni kan säga så olika du säger att det inte finns pengar medan politikerna säger att det finns??? / Henric Kallin" Till Henric Kallin: "Bäste Henrik! Jag skrev ett brev häromdagen där jag bad om ursäkt för att inte lyckats sy ihop det tänkta mottagningsbesöket. Det beror till stora delar på att överläkare Peter Bergh varit ledig mycket. Jag återkommer efter våra semestrar. Bästa hälsningar Jonas Thanner Verksamhetschef"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.