Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hennes son fick EU-jobb

TILLHÖR EU-TOPPEN. Margot Wallström är vice ordförande i EU-kommissionen. Nu har hennes son Viktor, 22, fått en praktikplats i Bryssel.
Foto: MAGNUS JÖNSSON
Viktor, 22, går i mammas fotspår. EU-kommissionären Margot Wallströms son har just börjat sin praktik på Sveriges EU-representation i Bryssel.
Inte förrän platsen var tillsatt blev släktbanden kända.
- Det gick en chockvåg här när det upptäcktes vem det var, säger Karl Skybrant, kanslichef på EU-representationen.

FAKTA

Margot Wallström
Ålder: 53
Karriär: Jobbar som vice ordförande i EU-kommissionen. Leder socialdemokraternas rådslagsgrupp för utrikespolitik tillsammans med Jan Eliasson. Har suttit på flera ministerposter i socialdemokratiska regeringar.

Viktor Wallström
Ålder: 22
Karriär: Studerar statsvetenskap vid Uppsala universitet. Praktiserar vid Sveriges EU-representation i Bryssel. Sitter som styrelseledamot i s-föreningen Katapult. Tidigare engagerad i s-studenterna i Uppsala.

Vid Sveriges EU-representation i Bryssel har Uppsalastudenten Viktor Wallström, 22, precis blivit varm i kläderna. Han började strax efter årsskiftet som praktikant vid Kommittén för utrikes- och säkerhetspolitik, där han ska stanna vårterminen ut.

Ingen reagerade

Men när hans praktikansökan ramlade in var det ingen som reagerade på hans efternamn.
– Vi hade ingen koll på vem han var, säger kanslichefen Karl Skybrant.
När det visade sig att han var son till EU:s mäktigaste kvinna, EU-kommissionens vice ordförande Margot Wallström, blev förvåningen stor.
Och det var kanske tur för Viktor.
– Om det här hade varit känt från början hade det snarare varit en nackdel. Man är ju väldigt försiktig. Men nu gick det precis enligt det gamla vanliga spåret, säger Karl Skybrant.
Kanslichefen försäkrar att Viktor Wallström inte får någon särbehandling för att hans mamma är näst högsta chef i kommissionen.
– Han behandlas inte på något särskilt sätt, inte av mig i alla fall, och jag kan inte tänka mig av någon annan heller, säger han.

”Trivs bra här”

Kommissionärssonen själv upplever inte att han har behandlats annorlunda.
– Jag sökte precis som alla andra och trivs väldigt bra här, säger Viktor Wallström när Expressen når honom i Bryssel.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.