Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hennes sjuka häst stals ur hagen

Vandela Eriksson, 18, saknar sin häst Sherydan som stals ur en hage på Värmdö natten till tisdag.
Hästen Sherydan, 12, är svårt sjuk och i behov av veterinärvård.
Men under natten till tisdagen stals hon helt fräckt från beteshagen.
Nu befaras hon ha sålts till utlandet.
- Det är ofattbart, jag är fortfarande i chock, säger Vendela Eriksson, 18.
Vendelas fem år långa vänskap med det sjuka stoet Sherydan kan vara över. Sent i tisdags natt slog hästtjuvar till mot stallet på Värmdö utanför Stockholm och stal det tolv år gamla stoet helt fräckt ur beteshagen. - Det är ofattbart, jag är fortfarande i chock. De har snott en halt häst som inte går att sälja, säger Vendela Eriksson som sörjer sin förlorade vän.

Små chanser

Händelsen är polisanmäld och Vendela hoppas att få återse sin häst - även om chanserna bedöms som små. - Jag älskar henne över allt annat och ska fortsätta leta tills jag hittar henne. - Men vi misstänker att det är ett beställningsjobb och att hon förmodligen redan är utomlands, säger en ledsen Vendela. Det har tidigare varit känt att utländska ligor från bland annat Irland och Polen härjat i trakten.

Intresserade främlingar

- Det har varit konstiga människor på Värmdö som visat intresse för hästar och stall, men än så länge har vi mig veterligen inte gripit någon, säger Thomas Samuelsson vid Nackapolisen. Enligt tullen är det fritt fram för hästtjuvar att transportera stulna hästar ut ur landet. - Kommer det en hästtransport med en stulen häst i är det ingenting som vi stoppar eftersom vi inte har några befogenheter till det, säger Monica Magnusson, informatör på tullverket. - De kan bara kontrolleras av polis och veterinärer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.