Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hennes mörka jobbhemlighet avslöjades av mobilen

Angeliegha Stewart tog selfies med lik på jobbet och visade upp bilderna för sina vänner "som ett skämt". Foto: Monroe County District Attorney's Office/Åklagarmyndigheten i Monroe County
Buldern togs på den begravningsbyrå i Pennsylvania, USA, där hon jobbade. Foto: Google Maps

Begravningsentreprenören Angeliegha Stewart tog selfies med ruttna lik på jobbet och visade sedan upp dem för familj och vänner.

Anledningen – hon ville "skämta" med sina kompisar och "äckla dem".

Det var förra månaden som polisen började utreda begravningsentreprenören Angeliegha Stewart, 27, från East Stroudsburg i Pennsylvania, USA. 

Detta efter att polisen hade fått in ett anonymt tips om att 27-åringen gick omkring och visade upp obehagliga bilder på döda människor för familj och vänner.

Bilderna var tagna på den begravningsbyrå där hon jobbade, The Lanterman & Allen Funeral Home, och förra veckan ansåg polisen att de hade tillräckligt med bevis för att slå till mot Angeliegha och hennes mobiltelefon togs i beslag, skriver Daily Mail. 

 

 

Bilderna på liken var menade "som ett skämt"

Bilderna som mötte utredarna när de tittade igenom hennes telefon var allt annat än behagliga. 

Fyra av bilderna visade ett lik där man påbörjat organskörd, fyra andra visade ett ruttet lik med likmaskar, sex bilder visade nyligen döda människor och ytterligare 13 bilder visade döda kroppar som låg i kistor. 

Flera av bilderna var tagna som selfies med Angeliegha i förgrunden och liken i bakgrunden. Enligt Daily Mail kunde man se ansiktena på de döda på flera av bilderna.

När polisen slog till mot 27-åringens lägenhet, som låg i anslutning till begravningsbyrån erkände hon direkt att hon tagit bilderna och hävdade att det de endast var menade för hennes kolleger "som ett skämt". Hon erkände även att hon visat en av bilderna för sin expojkvän för att "äckla honom".

Angeliegha Stewart döms till 10 åra villkorlig dom om förbjuds från att någonsin jobba inom begravningsbranschen igen. Foto: Facebook

Bröt ihop under rättegången: "Jag är verkligen ledsen"

Under rättegången berättade de anhöriga till de döda personer Angeliegha Stewart fotograferat om hur hemskt de var för dem att få veta hur hon behandlat deras nära och kära.

– Om jag kunde ta bort smärtan skulle jag det men det är för sent, sa hon gråtandes i rätten enligt The Mirror. 

Och fortsatte:

– Jag hoppas ni kan få ett avslut. Jag vet att ni förmodligen hatar mig. Jag hoppas bara att ni kan komma över det här och fortsätta era liv. Jag är verkligen ledsen och det finns inget mer jag kan säga.

27-åringen döms nu till tio års villkorlig dom för 16 fall av brott mot griftefriden och förbjuds från att jobba inom begravningsbranschen någonsin igen, rapporterar CBS Philly. 

Hon döms även till 250 timmars samhällstjänst, skriver The Mirror.

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!