Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Henemark om när
hon träffade kungen

Foto: Olle Sporrong

Nu vill Camilla Henemark själv ”vända blad”.

Därför avslöjar hon nya detaljer om den påstådda affären med kungen i sina memoarer.

- Varje gång vi sågs sa jag till honom att det måste vara sista gången. Men faktum var att vi blev väldigt förtjusta i varandra, likt två nyförälskade, skriver hon i boken.

”STRÄVAR EFTER ATT GE UT DET ALLRA BÄSTA”

Bokförlaget Forum ingår i Bonnierkoncernen, grundades 1944 och är enligt egna hemsidan: ”Ett brett allmänutgivande förlag, som strävar efter att ge ut det allra bästa inom varje genre”.

Ger årligen ut cirka 70–80 böcker, varav drygt hälften är skönlitterära.

I höst och vinter ger bland annat Carin Hjulström, Mons Kallentoft, Pär Johansson och Viggo Cavling ut sina böcker på Forum.

Camilla Henemark berättar i sina memoarer, ”Adjö det ljuva livet”, som Expressen har läst, att hon träffade kungen första gången på Aje Philipssons årliga julmiddag 1998, men att det var först några månader senare på en privat middag på restaurang Under på Kungsholmen (i dag Nivå 22), som ”det hände något”.

Army of Lovers-profilen skriver att hon hade fått en inbjudan av kungens vän Christer Gustafsson och att hon placerades bredvid ”Chefen” (så kallar Camilla Henemark kungen genom boken).

"Ringde aldrig själv"

Det serverades krokodilkött och Camilla Henemark och kungen satt bredvid varandra på en bänk utan ryggstöd, när de ramlade bakåt och föll hop i en hög på golvet, uppger hon i memoarerna.

Ingen såg riktigt vad vi hade för oss och det var då han pussade mig. Ingen vanlig puss utan en eskimåpuss med näsan. Ja, han liksom gnussade. Vi vek oss av skratt än en gång, rullade runt och gosade. Det här var första gången det hände. Allt var knasigt och knäppt och förbjudet. Jag tyckte att han var gullig och kände genast hur lätt det var att bli charmad av honom”, skriver Camilla Henemark och:

”Efter middagen smög vi in bakom ett draperi och småhånglade en stund till.”

Henemark påstår i boken att det därefter påbörjades en intensiv uppvaktning.

”Det var chefen som tog initiativ till våra möten alltid genom sina vänner. Han ringde aldrig själv. För mig var det fullständigt otänkbart att föreslå en träff. Våra möten skedde helt och hållet på hans villkor.”

Matkrig

Hon skriver också detaljerat om ett matkrig hon hade med Carl XVI Gustaf i Jan Stenbecks exotiska takvåning.

Enligt Camilla Henemark blev kungen hungrig och beställde upp sushi mitt i natten, och de började att kasta på varandra.

- Det är svårt att föreställa sig hur barnsliga vi var. Kungen gillade att smaska runt med både sushi och prinsesstårtor, skriver Henemark i boken.

Till Expressen Camilla att hon inte hade tänkt att ta med "kungaaffären” i sina memoarer.

- Men den här episoden har påverkat mitt liv så mycket de senaste åren att det skulle bli konstigt om inte jag hade berättat min version. Jag blir inte av med de frågorna ändå och det här är det sista jag kommer säga om den saken. Sen vänder jag också blad.

Även om det kunde tolkas som en bekräftelse när kungen "vände blad” på den där presskonferensen, så har han ju aldrig rakt ut bekräftat att ni hade något ihop. Men det gör du nu, i boken.

- Ja, det kan man väl säga. Men för mig är det avslutat nu och vi har alla gått vidare. De verkar lyckliga och har det bra.

Har du blivit kontaktad av hovet under tiden du har skrivit?

- Nej. Det enda jag har hört, i tredje hand, är att de kanske har varit lite nervösa, men ingen har kontaktat mig.

- Jag vill inte göra honom obekväm, men han satte mig i en väldigt obekväm situation också.

Bertil Ternert, hovets informationschef vill inte kommentera något.

– Vi har ingen kommentar. Vi tar ställning till om vi ska kommentera när boken kommer ut. Jag har bara sett ett utdrag ur boken i Dagens Nyheter och har ingen kommentar till det, säger Ternert.

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!