Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

La Camilla och kungen – den osannolika historien

Boken ”Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken” slog ned som en bomb när den släpptes 2010.
Foto: MIKAEL SJÖBERG / TT NYHETSBYRÅN
Kungen.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Premium: Artisten Camilla Henemark slog igenom internationellt med popgruppen Army of Lovers och var en av Sveriges mest kända kvinnor.

Nu är kungen aktuell i två nya dokumentärer, men deras umgänge beskrivs bara helt kort i den ena och inte alls i den andra.

Deras relation avslöjades i en sensationell bok – och själv har Henemark, känd som La Camilla, tidigare berättat ingående om hur de träffades, om de intima mötena, om kungen som festare, om Säpos inblandning och om hur hon fruktade att drottning Silvia skulle upptäcka dem.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

”Min sambo har slutat duscha och raka sig”

Premium: ”Saknar när hon var len” • Bengt Ohlsson: Djupare orsaker än du tror

Experten: Då är den feta maten helt rätt för dig

Premium: Undernäring kan smyga sig på hos äldre • ”Rena hälsokosten”

”Agneta”, 56: Min sambo blev kär i en annan man

Premium: ”Han skyllde på trötthet och drog sig undan”