Svenska folket har historiskt lågt förtroende för Håkan Juholts kompetens. Foto: Annika af Klercker
Svenska folket har historiskt lågt förtroende för Håkan Juholts kompetens.  Foto: Annika af Klercker

Hemska siffror för Juholt igen

Publicerad
Uppdaterad
Skräcksiffrorna för Håkan Juholt duggar tätt nu.
I regeringsduglighet har han inte en chans mot Reinfeldt - och allt färre tycker också att S-ledaren verkar trevligast.
Det visar en ny undersökning från Skop.
Svenska folket har historiskt lågt förtroende för Håkan Juholts kompetens.
I en opinionsundersökning från Skop säger hela 83 procent av de tillfrågade att Fredrik Reinfeldt är skickligast på att leda en regering - mot endast 17 procent för Juholt.
– Förtroende för Håkan Juholts förmåga ligger nu på en historiskt låg nivå. Aldrig tidigare har det varit så få svenskar som tror att han är skickligast att leda en regering, säger Skops analytiker Birgitta Hultåker.
Mätningen är den senaste i raden av dystra siffror för S-ledaren. Så sent som i fredags publicerade TV4 en undersökning från Novus som visade att en majoritet av socialdemokratiska väljare anser att Juholt borde avgå.

Reinfeldt verkar trevligare

I Skops undersökning säger bara 52 procent av de som röstar på Socialdemokraterna att de har störst förtroende för Juholt - mot 48 procent för Reinfeldt.
– Efter det senaste raset i Skops skicklighetsliga är Håkan Juholt nu nere på de nivåer som Mona Sahlin noterade efter förlustvalet, säger Birgitta Hultåker.
Juholt tappar också i trevlighetsligan. På frågan om vem man helst skulle vilja hamna bredvid på en fest svarar 43 procent Juholt - ett tapp på 3 procent från förra mätningen. 56 procent skulle helst sitta bredvid Reinfeldt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag