Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hemligheterna om första klass – som få har koll på

För många är det en dröm att åka första klass.
Foto: Caiaimage/Agnieszka Olek / TT NYHETSBYRÅN
Ex-flygvärdinnan avslöjar hemligheterna om första klass.
Foto: Tiktok

Första klass är inte trevlig upplevelse för alla. 

Flygvärdinnan Kat Kamalani berättar hur det egentligen är att arbeta ombord och avslöjar hemligheter – som bara personalen vet om. 

Före detta flygvärdinnan Kat Kamalani berättar i en rad TikTok-klipp att personalen ofta ogillar att arbeta första klass – trots att man får mer betalt. Hon jobbade tidigare för flygbolaget Delta Air Lines, men tvingades att sluta i början av pandemin. I dag uppdaterar hon dagligen om jobbet som flygvärdinna och har drygt 800 000 följare på plattformen. 

På Tiktok avslöjar amerikanska tvåbarnsmamman att hennes kolleger sällan ville arbeta i första klass på grund av pressen på den höga standarden. 

– Det är ett enormt mycket arbete bakom detaljerna för att försäkra sig om att upplevelsen ska vara perfekt för första klass-passagerarna, menar hon.

Kat Kamalani berättar om livet som flygvärdinna på TikTok.
Foto: Tiktok

Personalens hemliga möten

I videon berättar hon också att personalen har ett möte inför varje flygtur för att gå igenom passagerarna – en för en. 

– Inför varje resa har vi något som kallas för en genomgång och då får vi veta om vi kommer ha några statsanställda, kändisar, ”million milers” eller ”diamanter”.

”Million Milers och ”diamanter” är passagerar med särskild status som har erhållit mest flygmil med Delta Air Lines. 

På genomgången går personalen också igenom passagerarnas allergier och funktionshinder. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.