För snart 30 år sedan sköts statsminister Olof Palme till döds i korsningen Sveavägen och Tunnelgatan i Stockholm.
Och ända sedan den dagen har vittnesuppgifterna från hans hustru Lisbet Palme, som promenerade med sin make och också blev skjuten, stått i centrum.
Hon har länge sagt att hon är helt säker på att Christer Pettersson är mördaren, men uppgifter om motstridiga uppgifter från de första förhören med henne har länge förekommit.
Nu har ett avslag från polismyndigheten avslöjat att det kan finnas okända förhör med Lisbet Palme från natten för mordet på hennes make. Men Palmegruppen håller dem hemliga.
Begärde ut "samtliga förhör"
Författaren och tidigare journalisten Sven Anér står bakom den avvisade begäran om att ta del av "samtliga förhör som hölls i besöksrummet med Lisbet Palme" och förhör med besättningen i den så kallade Sollentuna-ambulansen från mordnatten.
- Efter 30 år kan ju ingenting behöva vara hemligt i en olöst mordfråga. Det blir viktigare för varje år att allting kommer fram, säger han.
I veckan avvisade kammarrätten i Stockholm överklagandet av beslutet, vilket Dagens juridik rapporterat om. Polisens avslag motiveras av förundersökningssekretess.
- Det är deras standardformulering, den använder de alltid, säger Anér.
"Svårt att förstå"
Den prisbelönta författaren och Palmemords-experten Gunnar Wall menar att polisens avslag ändå är intressant.
Under åtalet mot Christer Pettersson släpptes nämligen ett förundersökningsprotokoll med förhör med Lisbet Palme. Där borde alla förhör ha varit med, menar både Gunnar Wall och en annan expert på Palmemordet, författaren Kari Poutiainen som har skrivit "Inuti labyrinten: Om mordet på Olof Palme".
Men avslaget tyder på att det finns ytterligare förhör - som fortfarande är hemliga.
- Det verkar finnas okända förhör. Jag förstår annars inte vad de försöker hemlighålla, säger Gunnar Wall.
Han får medhåll av Kari Poutiainen.
- Det finns mycket som man har svårt att förstå varför de undanhåller, säger han.
Inte väl dokumenterat
Den första polisen som pratade med Lisbet Palme var med all sannolikhet Åke Rimborn, som åkte direkt till Sabbatsbergs sjukhus efter mordet.
Han ska bestämt ha uppfattat att Lisbet Palme berättade att det fanns två gärningsmän, något som låg till grund för det rikslarm som då gick ut. Men det är ett av förhören som inte finns väl dokumenterat, enligt Kari Poutiainen.
- Om Åke Rimborn har skrivit förhörsutskrifter, då blir frågan om varför de inte togs upp i rättegångsprotokollet mot Christer Pettersson, säger Kari Poutiainen.
De upprörs över att förhör från mordnatten fortfarande är hemliga - med bara en månad kvar till 30-årsdagen av mordet på Olof Palme.
- Det är väldigt olyckligt. Här har vi en mordutredning som 30 år senare står och stampar på samma fläck som då. Att man använder sig av förundersökningssekretess för att mörka omständigheter känns inte rätt, säger Gunnar Wall.
Expressen har varit i kontakt med Mårten Palme, som dock avböjer att kommentera.