Hundratals människor samlades för att minnas Tova Moberg på onsdagen. Foto: Alex LjungdahlHundratals människor samlades för att minnas Tova Moberg på onsdagen. Foto: Alex Ljungdahl
Hundratals människor samlades för att minnas Tova Moberg på onsdagen. Foto: Alex Ljungdahl
Tovas föräldrar och nära vänner valde också att komma till platsen. Foto: Alex LjungdahlTovas föräldrar och nära vänner valde också att komma till platsen. Foto: Alex Ljungdahl
Tovas föräldrar och nära vänner valde också att komma till platsen. Foto: Alex Ljungdahl
Ett porträtt av Tova Moberg står uppställt på ett bord Foto: Alex LjungdahlEtt porträtt av Tova Moberg står uppställt på ett bord Foto: Alex Ljungdahl
Ett porträtt av Tova Moberg står uppställt på ett bord Foto: Alex Ljungdahl
Ljus vid minnesplatsen under onsdagskvällen. Foto: Alex LjungdahlLjus vid minnesplatsen under onsdagskvällen. Foto: Alex Ljungdahl
Ljus vid minnesplatsen under onsdagskvällen. Foto: Alex Ljungdahl
Ljus vid minnesplatsen under onsdagskvällen. Foto: Alex LjungdahLjus vid minnesplatsen under onsdagskvällen. Foto: Alex Ljungdah
Ljus vid minnesplatsen under onsdagskvällen. Foto: Alex Ljungdah

Hembygden sörjer Tova Moberg, 19

Publicerad

IGGESUND. Här sörjer hembygden Tova Moberg, 19.

Hennes närmaste familj deltog i ljusmanifestationen som hölls till minne av deras dotter.

– Det var oerhört känslosamt, säger initiativtagarna Elisabet Ytell och Patricia Karlsson Soler.

Solen silade ner genom de vårgröna träden när hundratals människor från Tova Mobergs hembygd samlades utanför simhallen i Iggesund på onsdagskvällen för att tillsammans minnas 19-åringen i en ljusmanifestation och hålla en tyst minut.

På ett vittklätt bord stod ett porträtt av Tova uppställt tillsammans med en nyplockad bukett vitsippor, på marken nedanför lyste ljus och blommor upp vårkvällen.

– Jag är helt tagen, vi trodde aldrig att det skulle komma så här många människor, det är oerhört känslosamt, säger Elisabet Ytell.

Tovas föräldrar och familj närvarade

Det var hon och vännen Patricia Karlsson Soler som tog initiativ till manifestationen och de hyllas av många av de närvarande.

Även Tovas föräldrar och nära familj valde att komma till platsen utanför simhallen trots den svåra stunden och de fick många kramar av vänner och bekanta som också var där.

Foto: Alex Ljungdahl

– De tyckte det blev väldigt fint, jag kramade om dem efteråt, säger Elisabet Ytell.

Kyrkor höll extra öppet

Tova Moberg försvann natten mot i söndags. Hon hittades död av polisens dykare i en sjö som ligger i nära anslutning till den gård där hennes expojkvän bor.

Hennes öde har berört en stor del av befolkningen i hela Hudiksvallstrakten. Redan under tisdagen höll flera kyrkor extra öppet för att ta emot de som kände att de ville ha stöd eller bara tala med någon om det som hänt.

Tova Mobergs expojkvän begärdes under onsdagen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord på Tova. Två andra män var tidigare också misstänkta men åklagare Christer Sammens beslutade att släppa dem under onsdagen. De är dock fortfarande misstänkta i utredningen.

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag