Hells Angels grundare är död – blev 83 år gammal

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger
Hells Angels-ikonen och världspresidenten Ralph "Sonny" Barger höll presskonferens i Stockholm 2001. Han var en legend i mc-gängets kretsar och supportrarna tar emot honom med öppna armar. På bilden ses ledaren med dansken Jørn Jønke Nielsen och den svenska ledaren Thomas Möller
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT NYHETSBYRÅN

Ralph ”Sonny” Barger, grundare av motorcykelgänget Hells Angels har dött 83 år gammal, rapporterar New York Post.

Motorcyklisten från Kalifornien i USA dog i sviterna av cancer på onsdagen.

”Jag har levt ett långt och bra liv fyllt med äventyr. Och jag har haft privilegiet att vara en del av en fantastisk klubb”, står det i ett postumt meddelande på hans Facebook.

Beskedet om att Sonny Barger somnat in stilla omgiven av sin familj lades ut på hans Facebooksida, där ett postumt meddelande från Barger även publicerades: 

”Om du läser det här meddelandet, så vet du att jag är borta. Jag har begärt att det här texten ska publiceras omedelbart efter min bortgång.

Jag har levt ett långt och bra liv fyllt med äventyr. Och jag har haft privilegiet att vara en del av en fantastisk klubb”, står det i inlägget.

Gjorde Hells Angels till ett internationellt fenomen

Sonny Barger är känd för att ha startat Oakland-grenen av Hells Angels och anses vara mannen som byggde motorcykelgänget till internationell organisation, enligt Mercury News.

Klubben Hells Angels firade sitt 65-års jubileum i april i år. 

I sin självbiografi skriver Sonny Barger att han blev inspirerad av Marlon Brando-filmen The Wild One från 1953. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.