Helikopterjakt på beväpnade rånare

Publicerad

Polisen söker för närvarande efter flera gärningsmän i Täby norr om Stockholm.

Tre män är hittills gripna – två är misstänkta för ett personrån och ytterligare en har tagits in för förhör.

– Det är en stor insats för att vara ett personrån, säger Mats Almqvist, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

22.21 på tisdagskvällen inkom larmet.

En person hade då blivit rånad på sin mobiltelefon och jacka i Täby centrum, norr om Stockholm.

Gärningsmännen hotade rånoffret med batong och kniv.

– Vi har gripit tre, men letar efter flera. Det verkar ha varit en grupp på fyra–fem personer som utförde rånet, säger Mats Almqvist.

Letar efter flera rånare

Polisen söker i området med helikopter och flera bilar.

– Det är en stor insats för att vara ett personrån. Vi hade tur med helikoptern som är nationell, och som ändå var uppe och flög och bestämde sig för att hjälpa oss. Vilket vi naturligtvis är tacksamma för, förklarar Almqvist.

Strax före klockan ett natten till onsdagen var polisen fortfarande på plats och sökte efter fler misstänkta gärningsmän.

Texten uppdateras.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag