Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Helikopter undsätter man i fjällen

Mannen som larmade om räddning i Arjeplogsfjällen har flygits med helikopter till Gällivare sjukhus.

Det var efter att han ramlat och slagit i huvudet som mannen larmade om hjälp.

Mannen beskriver att han slagit i huvudet i går kväll och har nu på morgonen domningar i armar och händer, skriver polisen på sin hemsida. Mannen befinner sig i norra delen av Pieljekaise nationalpark, 20 kilometer norr om Jäkkvik. Helikopter från Gällivare och ambulans från Arjeplog är på väg mot platsen.

– Jag har inga fler detaljer än så. Han är ändå ganska bra till, det är ett kort helikopterlyft över ett vatten bara, säger Börje Öhman, presstalesperson på polisregion Nord.

Polisen har inga detaljer om ålder på mannen.

– Domningar kan vara tecken på nackskada och det är ju inte bra, det var bra att han kontaktade räddningstjänst, säger Börje Öhman.

Flögs med helikopter till sjukhus

Strax innan klockan tolv meddelade polisen att helikopter har nått den nödställde mannen. Efter bedömning av ambulanspersonal på plats har mannen flugits med helikopter till Gällivare sjukhus.

Texten uppdateras

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.