Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Helikopter undsätter man i fjällen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Mannen som larmade om räddning i Arjeplogsfjällen har flygits med helikopter till Gällivare sjukhus.

Det var efter att han ramlat och slagit i huvudet som mannen larmade om hjälp.

Mannen beskriver att han slagit i huvudet i går kväll och har nu på morgonen domningar i armar och händer, skriver polisen på sin hemsida. Mannen befinner sig i norra delen av Pieljekaise nationalpark, 20 kilometer norr om Jäkkvik. Helikopter från Gällivare och ambulans från Arjeplog är på väg mot platsen.

– Jag har inga fler detaljer än så. Han är ändå ganska bra till, det är ett kort helikopterlyft över ett vatten bara, säger Börje Öhman, presstalesperson på polisregion Nord.

Polisen har inga detaljer om ålder på mannen.

– Domningar kan vara tecken på nackskada och det är ju inte bra, det var bra att han kontaktade räddningstjänst, säger Börje Öhman.

Flögs med helikopter till sjukhus

Strax innan klockan tolv meddelade polisen att helikopter har nått den nödställde mannen. Efter bedömning av ambulanspersonal på plats har mannen flugits med helikopter till Gällivare sjukhus.

Texten uppdateras

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.