Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Helikopter flög in i elledning – en avliden

En person har dött efter helikopterolycka i Norge under torsdagskvällen, rapporterar VG.

Olyckan inträffade i samband med att helikoptern åkte in i en elledning i norska Telemark.

– Min sambo reagerade på att de inte kunde vara en helikopter för den hade så hög hastighet, säger vittnet Thomas Johansen till tidningen. 

Det var vid 22:56-tiden som en helikopter flög in i en elledning nära E18 vid Lannerheia i Norge. Blåljuspersonal och en räddningshelikopter kallades till platsen.

– Efter en relativt kort tid på platsen, kunde vi konstatera att helikopterpiloten omkommit, säger polisens insatsledare Tord Einar Bakken till VG. 

Under natten anlände norska flyghaverikommissionen för att utreda olyckan. Enligt polisen var det dålig sikt i området vid tidpunkten för olyckan. 

– Haverikommissionen är på plats och genomför sina utredningar med oss. Vi har säkrat ett antal vittnesmål och vi har också säkrat videoinspelningar. Det var väldigt dåligt väder på platsen när olyckan inträffade, med mycket svåra flygförhållanden, säger insatsledaren.

E18 stängdes också av i samband med olyckan, men under fredagsnatten har vägen öppnats för begränsad trafik. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.