Polisen berömmer mannens insats på Facebook. Foto: Polisen
Polisen berömmer mannens insats på Facebook. Foto: Polisen

Helgens hjälte – räddade granne ur brinnande hus

Publicerad

Han är helgens stora hjälte – mannen i Gladö som räddade både sin granne och dennes hund ur ett brinnande hus.

Och nu får han beröm av Huddingepolisen på Facebook:

”Stående ovationer från oss 'blåljus'!”.

Polisen i Huddinge, söder om Stockholm, fick 17.21 på lördagskvällen in ett larm om en brand i Gladö.

En man hade känt röklukt, och när han tittade ut såg han mycket riktigt att det kom rök från grannens hus.

Han sprang till det rökfyllda huset, öppnade dörren och ropade efter grannen.

Ett rop på hjälp hördes då.

Mannen tog sig in i huset, men kunde inte se något utan var i stället tvungen att känna sig fram.

Han hittade grannen, och lyckades i hettan och röken få ut både denne och grannens hund.

 

LÄS ÄVEN: Ryker, 6, kämpar mot dödliga smittan 

 

Polisen berömmer mannen på Facebook

Polisen skriver på Facebook att de drabbade, både mannen och hunden, klarat sig bra med tanke på de otäcka omständigheterna.

https://www.facebook.com/Polisen.Huddinge/photos/a.532032523501715.1073741825.288883917816578/1627905693914387/?type=3&theater

Därefter avslutar man med ”Stående ovationer från oss 'blåljus'!”, och en uppmaning från inspektör Reine Berglund att gärna dela inlägget.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag