Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Helena Gissén från TV4 till Expressen: ”Toppvärvning”

”Efter 25 fantastiska år på TV4 var det helt enkelt dags att kasta loss”, säger Helena Gissén som blir en viktig del i Expressens politiksatsning.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Expressen fortsätter storsatsa på politik – och förstärker politikredaktionen med reportern och kommentatorn Helena Gissén.

– Expressen har flera av de bästa reportrarna och skribenterna i Sverige och ett offensivt utgivarskap som släpper fram olika perspektiv. Det ska bli enormt kul att få vara med i politiksatsningen på Expressen, säger Helena Gissén.

– Efter 25 fantastiska år på TV4 var det helt enkelt dags att kasta loss. Nu ser jag fram emot att ta mig an de politiska nyheterna och konflikterna på ett djupare och kanske lite friare sätt än vad tv-mediet ibland tillåter, fortsätter hon.

”Toppvärvning”

Rekryteringen av Helena Gissén är ett led i Expressens fortsatta satsning på politikbevakningen, där ambitionen är att både vara nyhetsledande och ha den mest initierade rapporteringen.

– Helena Gissén är en riktig toppvärvning – en kunnig, erfaren, driven journalist som kommer att bidra till att vi blir ännu bättre, säger Christofer Brask, Expressens politik- och samhällschef.

På Expressens politikredaktion finns sedan tidigare kommentatorn Viktor Barth-Kron och reportrarna Tomas Nordenskiöld och Filippa Rogvall.

Viktor Barth-Kron, politisk kommentator, kom till Expressen i december 2019 från Kvartal och dessförinnan Dagens Nyheter.
Foto: Olle Sporrong / Expressen / OLLE SPORRONG
Politikreportern Tomas Nordenskiöld kom till Expressen våren 2019 från Dagens industri.
Foto: SVEN LINDWALL
Politikreportern Filippa Rogvall under en intervju med statsminister Stefan Löfven.
Foto: OLLE SPORRONG

LÄS MER: Expressen/Sifo: Pandemiårets vinnare och förlorare 

LÄS MER: Hårda kritiken mot Löfvens valstrategi – inifrån S 

LÄS MER: Striden om skogen – konflikt mellan januaripartierna 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.