Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Helena fick inte tala med läkare trots andnöd – dog

Senaste nyheterna med Expressen TV
Helena Maffei sattes i telefonkö i två timmar när hon hade svårt att andas och försökte tala med en läkare.
Foto: Privat

Helena Maffei, 55, försökte få tag på en läkare när hon fick svårt att andas.

Tvåbarnsmamman fick sitta nästan två timmar i telefonkö och när hon till slut kom fram kollapsade hon. Hennes liv kunde inte räddas. 

– Min mamma satte allt sitt hopp till läkarna men de verkar inte fatta brådskan eftersom de sätter dig i telefonkö hur länge som helst, säger dottern Gaetana Maffei till Birmingham Live.

Helena Maffei drabbades enligt dottern Gaetana av andningssvårigheter den 23 september i Kidderminster, England. Hon försökte därför få tala med en läkare på telefon.

– Hon satt i telefonkö från klockan 08.30 till 10.15. Sedan dog hennes telefonbatteri och hon tvingades ställa sig i kö igen. När hon kom fram kollapsade hon, säger Gaetana Maffei.

”Hon dog i min brors armar”

Helena Maffeis son Giuseppe ringde efter en ambulans och utförde hjärt-lungräddning tills den anlände.

– Men det var för sent. Det är en sån chock för familjen. Hon dog i min brors armar. Det hela är bara så sorgligt, säger Gaetana Maffei och fortsätter:

– Mamma var hela samhällets själ. Vi kallade henne Wonder Woman eftersom hon aldrig pausade. Hon var klistret som höll ihop familjen. Vi vet inte vad vi ska ta oss till nu, säger Gaetana Maffei.

En representant för läkarmottagningen säger att man inte kommenterar enskilda fall, men att det är mycket hög press på dem just nu på grund av pandemin och att de rekommenderar att man i stället ska ringa den engelska motsvarigheten till 112 om man upplever att man befinner sig i en livshotande situation. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.