Helen dog på flyget – inför sina barn

Senaste nyheterna med Expressen TV
Hele Rhodes dog på flygplanet inför sina barn.
Foto: GoFundMe

Helen Rhodes skulle flyga hem med familjen för att äntligen få träffa släkten igen.

Då dog hon på planet, skriver Sky News.

”Allt detta inträffade inför hennes barn”, skriver hennes vän Jayne Jeje.

Hon hade bott i Hongkong i 15 år och inte träffat släkten i Storbritannien sedan före covidpandemin. Men brittiskan Helen Rhodes hade bestämt sig för att flytta hem igen.

”Hon såg fram emot att träffa sin släkt igen”, skriver Jayne Jeje.

Förra veckan gick Helen Rhodes, hennes make och parets två små barn ombord på ett flygplan som skulle föra dem hem till Storbritannien. Det slutade i en tragedi.

Några timmar efter starten hittades Helen livlös. 

”Helen dog i sömnen under flygresan från Hongkong till Storbritannien. Hennes liv kunde inte räddas trots återupplivningsförsök. Allt detta inträffade inför hennes barn”, skriver hennes vän Jayne Jeje.

”Helen var unik, en pärla”

Jayne Jeje skriver att det var ”extremt traumatiserande” för Helens familj att därefter tillbringa åtta timmar bredvid hennes döda kropp.

”De är helt förstörda. Deras förlust är omöjlig att föreställa sig. Helen var en hängiven fru och mamma. Hon var klistret som höll ihop familjen”, skriver Jayne Jeje.

När planet mellanlandade i Frankfurt togs Helens kropp om hand, men hennes make och två barn tvingades resa vidare till Storbritannien utan henne. Dödsorsaken är inte fastställd.

Jayne Jeje har startat en insamling för att hjälpa familjen och beskriver sin vän Helen som en människa som ”älskade att prata” och hade lätt att skaffa nya vänner.

”Helen var unik, en pärla”, skriver Jayne Jeje.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.