Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hela familjen hittades död i lyxhotellets bastu

Bodde på femstjärnigt hotell – hittades döda i bastun av kyparen.
Natalya Burenkova, Katya Burenkova och Sergey Burenkov hittades döda i det femstjärniga hotellets bastu tillsammans med Katyas pojkvän.
Foto: Privat
Sergey Burenkov och dottern Katya hittades döda.
Foto: Privat

Familjen beställde mat och dryck till bastun på det femstjärniga hotellet.

När kyparen kom med förfriskningarna hittade han alla fyra i familjen döda.

”Alla hade kvävts”, skriver polisen i ett pressmeddelande enligt Metro.

Ryska paret Sergey Burenkov, 60, och Natalya Burenkova, 58, semestrade i Albanien tillsammans med dottern Katya, 31, och hennes partner Nikita Belousov, 37. De bodde på ett femstjärnigt hotell i byn Qerret fem mil väst om huvudstaden Tirana. Nyligen befann sig alla fyra i hotellets bastuanläggning och hade beställt mat och dryck som skulle levereras dit.

Kyparen som levererade förfriskningarna har berättat för albanska medier vad han såg när han kom ner till bastun.

– Jag ropade flera gånger att deras drycker och frukt hade kommit. När ingen svarade gick jag in i bastun och såg dem allihop. En låg på en solbädd, två låg på bänkar i bastun. Den fjärde satt ner med benen i poolen, säger kyparen.

Polisen: ”Alla hade kvävts”

”Fyra personer av rysk nationalitet hittades döda i en bastu. Alla hade kvävts”, skriver albanska polisen i ett pressmeddelande.

Polisen utreder om familjemedlemmarna dog på grund av ett tekniskt fel i bastuns ventilationssystem eller om hotellpersonalen har brustit i sina kontroller.

Familjen hade bara varit på hotellet i en timme när tragedin inträffade.

– Vi är alla chockade av det som hänt. Det är oklart vad som orsakade detta och vi inväntar därför rättsläkarens utlåtande, säger en talesperson för hotellet enligt The Sun.

Här är söndagens största nyheter i Expressen TV

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.