Hel skolklass attackerades av stort ungdomsgäng

Publicerad
Uppdaterad
En skolklass överfölls på måndagseftermiddagen i Stockholmsförorten Husby av ett gäng på mellan 20 och 30 personer.
- Tre av de attackerade blödde från ansiktet, säger Björn Svensson vid polisen i Stockholm till Expressen.se.
Skolklassen hade haft en trevlig dag på äventyrsbadet i Husby och var på väg till tunnelbanan när eleverna – som är i 14-årsåldern – plötsligt attackerades av ett stort gäng. - Det handlar om 20 till 30 invandrarungdomar i 13-14-årsåldern, säger Björn Svensson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral, till Expressen.se. - Tre av de attackerade blödde från ansiktet.

Några är kända av polisen

Till en början trodde man att en elev saknades, men han dök upp på tunnelbanan. Ingen av de överfallna behövde föras till sjukhus. - Vi har flera patruller i Husby och letar fortfarande efter eventuella gärningsmän. Men just nu är det lugnt, killarna i gänget är som uppslukade, säger Svensson. Björn Svensson antar att åtminstone en del av gärningsmännen sedan tidigare är kända av polisen. Något eventuellt motiv har ännu inte framkommit. Ärendet är rubricerat som misshandel.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag