Emil Lundgren, 5, från Täby i Stockholm har ritat en teckning till sin mamma Lilian Lundgren med texten: "Till mamma för du är snäll." Varför är mamma snäll? - Hon gömmer klubbor hela tiden som vi får som efterrätt. Johan Lundgren, 7, från Täby i Stockholm har ritat en teckning till sin mamma Lilian Lundgren med texten: "Till mamma, snäll, gör roliga saker." Vad gör mamma som är roligt? - Hon följer med mig till fotbollsplan när jag vill spela fotboll. Foto: Mikael Sjöberg
Emil Lundgren, 5, från Täby i Stockholm har ritat en teckning till sin mamma Lilian Lundgren med texten: "Till mamma för du är snäll." Varför är mamma snäll? - Hon gömmer klubbor hela tiden som vi får som efterrätt. Johan Lundgren, 7, från Täby i Stockholm har ritat en teckning till sin mamma Lilian Lundgren med texten: "Till mamma, snäll, gör roliga saker." Vad gör mamma som är roligt? - Hon följer med mig till fotbollsplan när jag vill spela fotboll. Foto: Mikael Sjöberg

Heja mamma, du är bäst!

Publicerad
Nu ger vi barnen chansen att överraska, hylla och kärleksbomba sina mammor
inför Mors dag.
Det enda som behövs är penna, papper och lite skaparglädje. Inför den stora
dagen, 31 maj, kommer ett urval av mamma-teckningarna visas både på
Expressen.se och i tidningen.
Vill du hylla mamma?

* Rita en teckning där du också skriver varför just din mamma är så bra.
*  Skicka en bild på din teckning och en annan separat porträttbild på dig.
Mejla till morsdag@expressen.se eller posta teckningen i ett brev till Jessica
Isaksson, Expressen, 105 16 Stockholm.
*  Mejlade bilder ska vara minst 140 K stora.
*  Vi vill också ha info om dig som ritat teckningen. Ditt namn, ålder, var du
bor och kontaktuppgift.
* Du får vara mellan 4-18 år.
Jessica Isaksson
Jessica Isaksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag