Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hedman dömd för dopingbrott

Fotbollsstjärnan Magnus Hedman fälldes för ringa dopingbrott när fallet var uppe i rätten på tisdagen. 

Han kommer inte att överklaga domen.

Magnus Hedman såg samlad ut när han anlände till rättegången i Solna tingsrätt. Fotbollsspelaren var åtalad för att ha brukat stanozolol – en syntetisk anabol steroid klassad som dopingmedel.

 Rätten dömde honom till 30 dagsböter för ringa dopningbrott.

 – Har man gjort fel får man ta sitt straff, mitt problem är att jag inte kunnat ge någon rimlig förklararing till när jag gjort mitt fel. Det står jag fast vid. Jag har aldrig tagit doping medvetet, säger han till Expressen.se efter rättegången.

 Magnus hedman kommer inte att överklaga domen.

Hur blir det med ditt engagemang i Ren idrott?

 – Vi får se hur det blir, det är är inget beslut som jag tar här och nu. Jag vill fortsätta och det finns ju faktiskt ett case här som visar hur enkelt man kan få dopingklassade medel i sig för att man gör fel.

 Det var den 13 maj i år som en polispatrull stoppade honom i hans bil utanför Stockholm. Proverna som togs visade spår av anabola steroider.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.