Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hazel, 37: Misstänkta mördaren våldtog mig

Hazel Behan, 37, säger att hon blev våldtagen av Christian Brückner i Portugal 2004.
2018 tog tysk polis del av utredningen efter att en 72-årig kvinna våldtagits i närheten av Praia da Luz 2005. Bland annat rep som använts för att binda offret, och Christian Brückner kunde dömas för våldtäkten i vintras.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Två år efter Hazel Behans våldtäkt försvann Madeleine McCann från Praia da Luz.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Utredningen kring Madeleine McCanns misstänkte mördare växer.

Hazel Behan, 37, säger att hon blev våldtagen av Christian Brückner i Portugal 2004.

Nu har förundersökningen öppnats på nytt.

Irländska Hazel Behan arbetade som reseledare i Praia da Rocha på Algarvekusten när en maskerad man bröt sig in genom balkongdörren. Han höll en kniv mot hennes hals, band fast henne, och våldtog henne upprepade gånger, berättar hon. Övergreppet filmades.

Hazel Behan var då 20 år, och beskrev gärningsmannen som vit, smal, blond, blåögd – och med tysk brytning, rapporterar The Guardian. Men ingen person greps misstänkt för brott. 

I juni i år kontaktade hon de brittiska poliserna i McCann-ärendet och bad dem att titta närmare på händelsen. Hon hade då läst om Christian Brückner, 43, som misstänks ha fört bort Madeleine McCann.

Kräktes när hon tog del av uppgifterna

Tysken är också dömd för en våldtäkt på en 72-årig amerikanska i Portugal 2005, vilket var det som fick Hazel Behan att reagera.

– Det var ofattbart när jag läste om hur han attackerade kvinnan 2005, både hur han gick tillväga, verktygen han använde, och hur väl han hade planerat det. För att vara ärlig så kräktes jag, för det tog mig tillbaka till det jag upplevde, berättar Hazel Behan för The Guardian.

Brittisk polis har förhört Behan, och kontaktade portugisisk polis.

I veckan tog portugisiska utredare del av det arkiverade förundersökningsmaterialet kring Hazel Behan, bland annat saxar som våldtäktsmannen använt för att klippa sönder hennes kläder. Nu har utredningen återupptagits, skriver Sky News.

Tre år efter Hazel Behans våldtäkt försvann Madeleine McCann från Praia da Luz, som ligger 30 minuters bilfärd från platsen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.