Hävdade rollspel – döms för våldtäkt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Kvinnan skrek, grät och bad mannen sluta när han förgrep sig på henne medan hon var fastbunden.

Mannen hävdade att de ägnade sig åt sexuella rollspel och friades från våldtäktsanklagelserna av tingsrätten.

Men nu döms han i hovrätten till sammanlagt tre år.

Paret hade tidigare ägnat sig åt sexuella rollspel och de brukade komma överens om vilka gränser som gällde och när de skulle avbryta, enligt domen.

Men i augusti förra året gick rollspelet över styr. Den 25-årige mannen hade tejpat fast kvinnans ben och armar med silvertejp, samt satt på henne ögonbindel. Trots att kvinnan skrek och grät och bad mannen sluta under tiden han förgrep sig på henne ville han inte avbryta sexakten.

Enligt hovrättens dom menade kvinnan att situationen inte påminde om de sexuella rollspelen de tidigare hade haft. Även då kunde de använda tejp att binda med, dock inte silvertejp utan "bondagetejp".

I både tingsrätten och i hovrätten stod mannen fast vid att paret hade haft sexuella rollspel och att han hade slutat vid ett tillfälle när kvinnan hade sagt ifrån, vilket var ovanligt, men att han då hade klippt upp tejpen.

Tingsrätten följde mannens linje och friade mannen helt från våldtäktsanklagelserna.

Men hovrätten menar att kvinnans berättelse inte bara är trovärdig utan tillförlitlig.

Att kvinnan dagen efter händelsen skickade sms till mannen utan att nämna frågan om våldtäkt kan mycket väl förklaras av att hon, vilket kvinnan själv har uppgett, tagit på sig skulden för det inträffade, menar hovrätten.

Den 25-årige mannen döms därför till tre års fängelse och ska betala 160 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.