Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hatts vice vd-post ifrågasätts

Anna-Karin Hatt.
Foto: Bertil Ericson / Scanpix

It- och regionminister Anna-Karin Hatt var tidigare vice vd hos pr-byrån Kind & Partners, enligt statsrådets egna cv. 

Nu uppger flera gamla arbetskollegor att det inte stämmer, enligt Resumé.se. 

- Jag har inget minne av att hon var vice vd, säger en tidigare anställd till tidningen.

Det är mellan 2001 och 2002 som Centerpartiets nya vice ordförande Anna-Karin Hatt ska ha arbetat som vice vd på pr-byrån Kind & Partners. Men flera gamla arbetskollegor har svårt att komma ihåg att så var fallet. Dåvarande styrelseordförande minns inte att Anna-Karin Hatt ska ha varit vice vd och när denne själv undersöker saken med en tidigare anställd blir svaret att Hatt inte var vice vd, skriver Resumé. 

 – Det var aldrig uttalat att hon var vice VD, säger en källa till Resumé och menar att hon inte anställdes till byrån i den rollen.

 Den enda som säger sig komma ihåg att Anna-Karin Hatt var vice vd som Resumé pratar med är statssekreterare och centerpartisten Magnus Wallerå.

 Anna-Karin Hatt befann sig på konselj på Slottet på måndagskvällen och bad att få återkomma under tisdagen. 

 – Jag lyckas inte nå Anna-Karin i kväll, säger hennes pressekreterare Jonas Johansson till Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.