Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hatet mot svenskar i turist- paradiset: ”Förlorar vår ö”

Paz Barceló är talesperson för organisationen Ciutat per a qui l'habita. De vill ha hårdare regler för att stoppa massturismen till Mallorca.Foto: Robert Börjesson
Magaluf, en av svenskarnas favoritresmål på Mallorca

PALMA. Förbud skulle motverka turisthatet. 

Men ilskan mot svenskar och andra turister lever på Mallorca. 

Nu har man fått nog och kräver hårdare förbud för att stoppa svenskarnas favoritresmål från att kollapsa.

– Vi får inte plats här själva. Ni svenskar har tagit över ett helt kvarter i Palma. Vi kallar det Son Göteborg. Det är ert nu. Det är mer svenskt än spanskt, säger Joaquin Valdivielso, Mallorcabo och professor i filosofi.

Expressen premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.