Två bilar kolliderade under söndagseftermiddagen på länsväg 722 nära Säter i Dalarna.
Två bilar kolliderade under söndagseftermiddagen på länsväg 722 nära Säter i Dalarna.

Hästar lösa på vägen – orsakade bilolycka

Publicerad

Flera hästar var lösa på vägen, och de två bilisterna kolliderade.

Polisen misstänker att vargen skrämt ut djuren på vägen.

– Det finns varg i området, så det är troligen det, säger Björn Mattsson, länsvakthavande befäl i Dalarna.

Två bilar kolliderade under söndagseftermiddagen på länsväg 722 nära Säter i Dalarna.

Larmet kom till polis och räddningstjänst klockan 15.45.

Cirka en och en halv timme senare, klockan 17.11, hade räddningstjänst och polis lämnat olycksplatsen.

"Troligen skrämda av vargen"

Skälet att de två bilarna krockade var att flera hästar sprang lösa på vägen.

– Det var hästar som sprang lösa i området. De har troligen blivit skrämda, säger Björn Mattsson, länsvakthavande befäl i Dalarna.

Polisen misstänker att djuren rusade ut på vägen på grund av att de blivit skrämda av rovdjur.

– De har troligen blivit skrämda av vargen. Det finns varg i området, så det är troligen det. Men det är inte helt bekräftat, säger Björn Mattsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag