Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Harry och Meghan värderas till tre miljarder

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Solen skiner på det stormrika prinsparet Harry och Meghan
Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA

Sedan prins Harry och Hertiginnan Meghan lämnade kronorna i England för ett liv i Kalifornien har paret slutit en rad lukrativa avtal.

Parets förmögenhet bedöms nu ligga på miljardnivå och de är på god väg att bli ”världens rikaste personliga varumärke”.

– De har verkligen uträttat en hel del med sin nyfunna status, säger PR-experten Andrew Bloch till The Sun.

Harry och Meghan har bytt kronorna mot dollar.

Sedan paret avsade sig sina kungliga titlar har de lukrativa avtalen avlöst varandra – det handlar om ett, enligt uppgifter till The Mirror, miljardavtal med Netflix, mångmiljonavtal för memoarer och nu senast har paret blivit ”partners” i det New York-baserade investeringsbolaget ”Ethic”.

– Sedan de flyttade till Kalifornien och avslutade sina uppdrag som kungligheter har Harry och Meghan slutit en rad lukrativa avtal. Deras förmögenhet har stuckit i väg, säger Andrew Bloch, varumärkesexpert och grundare av Frank PR, till The Sun.

Enligt hans bedömningar så ligger prinsparets samlade förmögenhet nu i storleksordningen tre miljarder svenska kronor.

– De har verkligen uträttat en hel del med sin nyfunna status. Deras potential att bli världens rikaste personliga varumärke är högst uppnåeligt, säger Bloch.

Prinsparets värde kan försakas

Men hovförfattaren Angela Levin menar att att deras varumärke också kan komma att vattnas ur.

– Ju längre de är borta och inte kommer tillbaka till Storbritannien, desto mer kommer intresset för dem att försvinna. Eftersom de inte haft någon koll på vad som hänt i landet, säger Levin till GB News enligt The Sun.

Jo Elvin, som är programledare för programmet Palace Confidential, är inne på ett liknande spår. Han tror att de försakar sitt värde genom att bjuda ut sig till så många olika företag.

Det är budskapet bakom Meghan Markles bok

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.