Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hårfärg låg bakom planerat prinsmord

En 37-årig man har åtalats i Storbritannien för att ha förberett terrordåd. 37-åringen skulle mörda prins Charles och prins William, vilket skulle bana vägen för att den rödhårige prins Harry(bilden) skulle bli kung i Storbritannien. 37-åringen är själv rödhårig.
Foto: Anwar Hussein
Prins William.
Foto: Alpha Press
Prins Charles.

Prins Charles och prins William skulle mördas. Och det skulle bana vägen för att den rödhårige prins Harry skulle bli kung i Storbritannien.

Det var bara en av den själv rödhårige 37-årige mannens planer. Nu står mannen från Southampton åtalad för att ha förberett terrordåd.

I en anteckningsbok hade mannen skrivit hur han ville döda personer med mörkt hår, berättade åklagaren Annabel Darlow i domstolen Old Bailey i London. Han hade också skrivit om hur han ville genomföra en stor terrorattack.

Jämför sig med Anders Behring  Breivik

Darlow sade att 37-åringen uppfattar sig själv som marginaliserad och förringad av samhället eftersom han är en vit rödhårig man.

Mannen, som jämför sig själv med den terrordömde norrmannen Anders Behring Breivik, har även sökt på nätet efter sprängämnen och skaffat kemikalier för att tillverka cyanid. Han förnekar anklagelserna mot honom.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.