Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hårdrockfestival får egen pipeline – med öl

Nu får hårdrocksfestivalen Wacken Open Air en egen pipeline för öl.
Foto: Wacken Open Air
I dessa rör kommer ölen att forsa.
Foto: Wacken Open Air
Foto: Wacken Open Air

En dröm för en del - en skräck för andra.
En pipeline med bara öl.
Det blir verklighet i höst på den tyska hårdrockfestivalen i Wacken.

Den tyska hårdrockfestivalen Wacken Open Air, kallad WOA, får nu en egen pipeline – för bara öl. Just nu sker arbetet med att gräva ned rören på festivalområdet i Wacken i norra Tyskland där festivalen ska hållas i 3-5 augusti.

Det berättar BBC och även festvalens organisatörer på den egna sajten.
Ölpipelinen blir en del av det totalt sju kilometer långa rörsystem som nu grävs ned i marken på festivalområdet. Men det är inte bara öl som ska gå i de – olika ska sägas – rören. Det handlar även vatten och avlopp.

Enligt arrangörerna ska sex glas öl flyta fram genom rören var sjätte sekund – alltså ett glas öl i sekunden. Det sägs inte hur stort ett glas är men totalt dricker vardera av de 75 000 personer som besöker festivalen 5,1 liter öl under tre dagar

Europe och Alice Cooper uppträder

Wacken Open Air är en av världens största hårdrockfestivaler. Bland de 150 band och artister som uppträder i år finns svenska Europe, Alice Cooper och Megadeth.

Arrangörerna vill uppnå mindre slitage på festivalområdets mark, färre leveranser med lastbil och färre störningar i barerna.

Det uppstår ofta väntan då de olika ölfaten måste bytas ut.

Totalt sett blir festivalen mer miljövänlig och mer kostnadseffektiv med ölpipelinen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.