Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hårda vindar väntas i veckan

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för mycket hård vind i Jämtlandsfjällen från i eftermiddag. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Från måndag kväll blir det dessutom snöfall i stora delar av landet. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det blir en blåsig inledning på den kommande veckan. 

SMHI har utfärdat klass 1-varningar för delar av landet där det väntas mycket hård vind och kuling. 

Från måndag kväll blir det dessutom snöfall i stora dela av landet. 

Det blir en blåsig inledning på den kommande veckan. Redan från i eftermiddag väntas hård eller mycket hård vind i Jämtlandsfjällen.

– Vinden tilltar från i natt och framför allt under måndagsdygnet blir det blåsigt. På många håll blir det friska till hårda vindbyar, säger meteorolog Lovisa Andersson vid SMHI.

I fjällkedjan väntas mycket hård vind och SMHI har utfärdat en klass 1-varning för mycket hård vind i Jämtlandsfjällen från i eftermiddag. Främst i de södra Jämtlandsfjällen kan det blåsa upp till 15–20 sekundmeter från eftermiddagen.

Klass 1-varningar är också utfärdade för Bottenviken ned till södra Bottenhavet samt Skagerack och Kattegatt där det från i eftermiddag respektive i natt väntas kuling.

Från måndag kväll blir det dessutom snöfall i stora delar av landet och framför allt i södra och mellersta delen. Blåsten och snön gör att det kan bli besvärligt väglag under tisdagsdygnet. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!