SMHI har utfärdat en klass 1-varning för mycket hård vind i Jämtlandsfjällen från i eftermiddag. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNSMHI har utfärdat en klass 1-varning för mycket hård vind i Jämtlandsfjällen från i eftermiddag. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
SMHI har utfärdat en klass 1-varning för mycket hård vind i Jämtlandsfjällen från i eftermiddag. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Från måndag kväll blir det dessutom snöfall i stora delar av landet. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFrån måndag kväll blir det dessutom snöfall i stora delar av landet. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Från måndag kväll blir det dessutom snöfall i stora delar av landet.  Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hårda vindar väntas i veckan

Publicerad

Det blir en blåsig inledning på den kommande veckan. 

SMHI har utfärdat klass 1-varningar för delar av landet där det väntas mycket hård vind och kuling. 

Från måndag kväll blir det dessutom snöfall i stora dela av landet. 

Det blir en blåsig inledning på den kommande veckan. Redan från i eftermiddag väntas hård eller mycket hård vind i Jämtlandsfjällen.

– Vinden tilltar från i natt och framför allt under måndagsdygnet blir det blåsigt. På många håll blir det friska till hårda vindbyar, säger meteorolog Lovisa Andersson vid SMHI.

I fjällkedjan väntas mycket hård vind och SMHI har utfärdat en klass 1-varning för mycket hård vind i Jämtlandsfjällen från i eftermiddag. Främst i de södra Jämtlandsfjällen kan det blåsa upp till 15–20 sekundmeter från eftermiddagen.

Klass 1-varningar är också utfärdade för Bottenviken ned till södra Bottenhavet samt Skagerack och Kattegatt där det från i eftermiddag respektive i natt väntas kuling.

Från måndag kväll blir det dessutom snöfall i stora delar av landet och framför allt i södra och mellersta delen. Blåsten och snön gör att det kan bli besvärligt väglag under tisdagsdygnet. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag