Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hårda orden mot Charles: Ser äldre ut än sin mamma

Prinsen av Wales: Så hänger pandemin och klimatkrisen ihop.
Prins Charles och hertiginnan Camilla.
Foto: AVALON/STELLA PICTURES
Drottning Elizabeth II och prins Philip.
Foto: WILL OLIVER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Drottning Elizabeth II.
Foto: WILL OLIVER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Prins Charles kritiseras för att vara en hycklare, tänka som en envåldshärskare – och se gammal ut.

Enligt författaren Clive Irving kan han ensam sänka monarkin i Storbritannien.

– På flera sätt ser Charles äldre ut än drottningen, säger han enligt Daily Mail.

Författaren Clive Irving, som skrivit biografin ”The Last Queen” är inte mild i sitt omdöme om prins Charles – som 72 år gammal fortfarande väntar på att ta över efter sin mamma drottning Elizabeth, 94.

Enligt Irving vore det ett dråpslag mot hela monarkin om det sker ett skifte eftersom det finns en reell risk att han kan förstöra monarkin.

– Ett problem är att han inte ser ut som ett uppfriskande generationsskifte, eller hur? Det är det som behövs, något som förnyar och skickar ett meddelande om att de förstår den moderna världen, säger han till Daily Mail.

Ser äldre ut än drottningen

Författaren slår ner på många egenskaper hos prins Charles. Han kallar honom en autokrat och någon som ”inte gillar att utmanas”. Clive Irving anklagar också honom för att vara en hycklare – och jämför hans agerande med kritiken han levererat mot prins Harry och Meghan.

Prins Charles ansåg att hertigen och hertiginnan av Sussex inte skulle tjäna pengar på det kungliga namnet ”Sussex”. Men det är precis vad 72-åringen själv gjort genom ”Waitrose”, som har sin bas på Sandringhams marker.

Irving lyfter också fram prins Charles påstådda ansträngningar för att belysa klimatförändringar – samtidigt som han ofta väljer att resa med privatplan i stället för reguljärt.

Men det som Clive Irving kommer tillbaka till är hur gammal prinsen ser ut att vara, jämfört med sin mamma.

– På flera sätt ser Charles äldre ut än drottningen... det är en medveten och självvald stil, precis som en yngre bror till drottningen snarare än en son.

Se mer: 

Hälsningen: ”Nu tar vi oss igenom den här svåra tiden”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.