Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hårda orden från Gustav Fridolin: ”Sossemonster”

Moderaternas partiledare om varför ett nyval skulle vara bra för Sverige.
Gustav Fridolin. Foto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Socialdemokraterna får hård kritik från den tidigare regeringskollegan Gustav Fridolin (MP).

I en debattartikel i Arbetet kritiserar han partiet för att sänka skatten för de rikaste och sluta hjälpa människor på flykt.

– Vad är det för sossemonster jag har varit med och skapat?, skriver Gustav Fridolin tidigare språkrör Miljöpartiet och tidigare utbildningsminister.

När januariavtalet tecknades var det viktigare för Stefan Löfven att stoppa gröna krav på att sjuka barn skulle få stanna än att stoppa Liberala krav om avskaffad värnskatt, skriver Gustav Fridolin i Arbetet. 

I höstas uppstod däremot en chans att riva klassisk socialdemokratisk politik i och med väljarnas ilska mot nedskärningar i skolan och dålig ekonomi i kommunerna – men det var en chans som Stefan Löfven inte tog, menar den tidigare MP-ledaren.

Istället för att placera in Socialdemokraterna på skalan GAL-TAN, som står för grön, alternativ och libertär eller traditionell, auktoritär och nationalistisk menar Gustav Fridolin att Socialdemokraternas förslag är höger.

”Nu undrar jag vad det är för monster jag varit med och skapat”, skriver Fridolin.

Här duckar Stefan Löfven frågor om Sjöstedts hot

Statsminister Stefan Löfven ville inte kommentera hotet från Vänsterpartiet om 10 miljarder extra kronor till välfärden.

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Reportage & Granskning
Brott i Sverige 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.