Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sexanklagelserna chockar tv-stjärnan – i livesändning

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Jean-Jacques Bourdin och Valérie Pécresse under tv-programmet ”La France dans les yeux”.
Programledaren Jacques Bourdin ville inte kommentera anklagelserna – men sa att de inte stämmer.
Presidentkandidaten Valérie Pécresse inledde sin medverkan i det nya tv-programmet med att ta upp anklagelserna mot programledaren Jacques Bourdin.

En stor skandal har briserat i Frankrike – och det på bästa sändningstid.

Allt började när presidentkandidaten Valérie Pécresse gjorde entré i ett tv-program och direkt anklagade programledaren för sexuella övergrepp, rapporterar Le Monde.

– Tystnadens lag är över, sa hon till den märkbart besvärade programledaren Jean-Jacques Bourdin enligt tidningen.

Det var i tisdags som Republikanernas presidentkandidat Valérie Pécresse medverkade i premiäravsnittet av tv-kanalen BFMTV:s storsatsning ”La France dans les yeux”.

Den välkända programledaren Jean-Jacques Bourdin inledde intervjun med att självsäkert fråga Valérie Pécresse om hon var glad över att få vara med i programmet, varpå hon med allvarlig ton svarade:

– Det var inte självklart för mig att vara här eftersom monsieur Bourdin, anmälts och utreds för sexuella övergrepp, sa hon och fortsatte:

– Allt för länge har samhället sett åt andra hållet och blundat.

Anklagas av kollega

En märkbart överrumplad Bourdin svarade med att han inte ville kommentera uppgifterna – som han menade var felaktiga, skriver Le Monde.

Anklagelserna kommer från en före detta kvinnlig kollega, som uppgett att Bourdin tagit tag om hennes nacke och försökt kyssa henne i en pool på Korsika 2013, enligt Le Parisien.

Han ska sedan ha skickat påträngande mejl och sms till henne under flera år.

Kvinnan ska ha anmält programledaren under tisdagen – bara timmar innan programmet sändes.

Hustrun: En kupp

Valérie Pécresses uttalande i programmet har fått stort genomslag i Frankrike.

Enligt Bourdins hustru, journalisten Anne Nivat, är det hela dock bara en kupp från presidentkandidatens sida, för att stiga i opinionen inför valet i april.

– Hon berättar det när hon kom till programmet och jag ska berätta varför hon var med i programmet – det var för att publiken var där, säger Anne Nivat enligt Gala.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.