Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här visar kungen sin kärlek till drottningen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kungen och drottningen på väg uppför trappan till Nordiska museet.
Foto: Sven Lindwall

Här visar kungen sin kärlek till Silvia.

På glatt humör gick den i morgon 40-årsjubilaren upp på trappan till nordiska museet - och passade på att dra ett skämt med statsministern.

– Han skojade med honom och sa: "oj vad många medier det var här. Hur har du burit dig åt för att få hit alla", berättar Expressens hovreporter Johan T Lindwall.

Uppenbart upplyft gick kungen upp mot Nordiska museet på Djurgården tillsammans med drottning Silvia. Paret sågs hålla varandra i handen - en ovanlig syn på senare år. Johan T Lindwall, som har följt kungafamiljen under många år, såg en ovanligt upplyft och glad monark.

– Det är en stor dag för honom i dag. I morgon har han suttit på tronen i 40 år. Det är få som klarar så länge. Det är verkligen en milstolpe i hans liv. Han var lycklig, säger Johan T Lindwall.

Drog skämt med statsministern

Kungen passade även på att visa sin skojfriska sida i ett kort ögonblick. Han frågade statsminister Fredrik Reinfeldt, som också var närvarande, hur han bar sig åt för att få dit alla fotografer och reportrar som bevakade besöket.

– Då skrattade Reinfeldt, säger Johan T Lindwall.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.