Här vigs Madeleines förre fästman Jonas

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Suvad Mrkonjic

Här, i Stora Mellösa kyrka i Närke, vigdes på lördagen prinsessan Madeleines förre fästman Jonas Bergström, 34, och Stephanie af Klercker, 30.

Vigseln har omgärdats av ett stort hemlighetsmakeri – både kyrka och tid för vigseln har ändrats flera gånger för att förvilla objudna gäster.

Men klockan 17.13 kom de nygifta ut på kyrktrappan och hamnade i ett hav av torkade rosenblad.

På lördagseftermiddagen vigdes Jonas Bergström och Stephanie af Klercker i Stora Mellösa kyrka på Närkesslätten.

Strax efter klockan 17 steg de ut på kyrktrappan, nygifta och lyckliga.

Plötsligt stod de i ett hav av torkade rosenblad. Jonas och Stephanie log och kysste varandra innerligt. Sedan bar det av till festen i närheten.

Släkt i Närke

Att det blev Stora Mellösa kyrka föll sig naturligt eftersom Stephanies släkt på mammas sida kommer härifrån. Hennes mamma är född von Horn som har stora lantegendomar kring Stora Mellösa.

På egendomen rådde det under dagen febrilt arbete med att förbereda bröllopsfesten. Ett stort tält är rest och på lördagen dekorerades det med blommor.

Jonas Bergström, vars förhållande med prinsessan Madeleine avbröts 2010, och Madeleines förra bästis Stephanie af Klercker har försökt hemlighålla var, när hur bröllopet ska hållas.

Därför har man anlitat både en egen präst och en egen kantor i stället för att låta Stora Mellösas personal utföra vigseln. Och det blev före detta domprosten Johan Unger som fick viga paret.

– Jag är familjens präst och döpte Stephanie och har vigt många av hennes släktingar, säger Unger.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.