Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Har våra prinsessor inspirerats av "Frost"?

"Blått är utan tvekan en av de trendigaste färgerna i vår", säger moderedaktören Annika Norman.
Foto: Kungahuset.
Men för alla som sett filmen "Frost" ringer valet av klänning så klart också i andra bekanta klockor. Det går inte att undgå likheterna med prinsessan Elsa i den älskade filmen.
Foto: Kunghuset.
Filmen "Frost" är en animerad film från Disney. Den släpptes 2013 och blev snabbt en succé.
Foto: Disney.

I dagarna släppte hovet nya pressbilder på kungafamiljen.

Det går inte att släppa tanken på att prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia inspirerats av en annan känd prinsessa i sitt klädval – Elsa i "Frost".

– Vissa designers som brukar göra lite festligare klänningar har kanske valt en viss blå nyans efter "Frost", säger Annika Norman, modeexpert.

Det är inga okända klänningar som vi ser prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine i. Det vana ögat känner igen de två från Nobelfirandet förra året när prinsessorna bar exakt dessa klänningar.

– Blått är utan tvekan en av de trendigaste färgerna i vår. Jag skulle ju säga att det rör sig lite mer om mörkare nyanser av blått om vi snackar så kallade "it-färger", men pasteller fungerar så klart också och är alltid en del av vårens färgpalett, säger Annika Norman, moderedaktör för tidningen Solo.

Sätter trender

Men för alla som sett filmen "Frost" ringer valet av klänning så klart också i andra bekanta klockor. Det går inte att undgå likheterna med prinsessan Elsa i den älskade filmen.

Elsa har satt trender i modevärlden, menar Annika Norman, och säger att det synts särskilt bland de stora klädkedjorna. Men delvis bland de stora designernamnen också, tror hon.

– Vissa designers som brukar göra lite festligare klänningar har kanske valt en viss blå nyans på grund av Frost, men jag kan inte säga säkert om så är fallet.

Elsa har ökat

Helt klart är i alla fall att Elsa och "Frost" är en trendsättare.

– Namnet Elsa har ju också fått ett rejält lyft sedan filmen kom, säger hon.

Tror du att Leonore gillar sin mammas val av utstyrsel?

– Nu vet jag ju inte om Leonore gillar Frost men min erfarenhet är att alla barn verkar göra det, så det är säkert möjligt att hon kopplar ihop det. Hon tycker säkert att Madeleine är jättefin, man brukar ju gilla när folk är uppklädda när man är barn. Fin klänning och stora, glittriga, smycken.

Filmen "Frost" är en animerad film från Disney. Den släpptes 2013 och blev snabbt en succé.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.