Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här utför hunden Poncho hjärtmassage på polisen

Polishunden Poncho utförde hjärtmassage på sin kollega.

Händelsen filmades och Poncho hyllas nu över hela världen för sin ovanliga talang.

Huruvida massagen faktiskt fungerade är dock oklart. 

Att hundar kan rädda liv är inget nytt – men videon som nu sprids på den lilla Cocker Spaniel-hanen Poncho som försöker utföra hjärtmassage på sin kollega har tagit världen med storm. 

Polisen i Madrid har lagt upp en video på Twitter där det går att se hur den spanska polishunden Poncho försöker rädda sin förare, enligt Newsweek. Videon har nu blivit viral och har över 2.8 miljoner visningar. 

Poncho hoppar högt för att få kraft till sin hjärtmassage.
Foto: Twitter/policiademadrid

Poncho reagerar snabbt

I videon går det att se hur en polisman låtsas tappa medvetandet och faller ihop. Den lilla hunden rycker snabbt in för att rädda sin förare med ett blåljus fastspänt på ryggen. 

Poncho hoppar upp och ner på sin kollegas bröstkorg och mage med framtassarna. Emellanåt lutar han örat mot förarens hals – det ser ut som att han lyssnar efter andetag. 

Efter ett tag "vaknar" Ponchos kollega till och ger Poncho en godis. 

Poncho ser ut att lyssna efter andetag.
Foto: Twitter/policiademadrid

Oklart om det fungerar

Huruvida Ponchos hjärtmassage faktiskt fungerar är tveksamt, enligt AP. Det är troligt att Poncho inte har den kraft som krävs för att utföra hjärtmassage korrekt – men gullig är han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.