Här utbryter kaos på MP-mötet i Haninge

Publicerad

Här utbryter kaos i Miljöpartiet i Haninge.

Några medlemmar vill komma in på ett möte, men släpps inte in.

Efter en upphetsad ordväxling är bråket på väg att bli fysiskt.

– Du gör våld på mig! ropar Mikael Trolin, miljöpartist i Haninge till sin partikollega Wille Olsson som viftar mot kameran.

Det var i mitten av december som några medlemmar i Miljöpartiet i Haninge ville komma in på ett partimöte. En av dem som vill komma in är Mikael "Prinsen" Trolin, tidigare aktiv i både Folkpartiet och Socialdemokraterna. Innan mötet får Trolin reda på att det är ett slutet möte med den kommunpolitiska gruppen i Miljöpartiet i Haninge, som Trolin inte är en del av. Men han försöker ändå.

– Mikael Trolin, du är inte välkommen, det här är bara för politiker på det här mötet, säger Miljöpartiets gruppledare Anna Ragnar när Trolin och hans sällskap närmar sig dörren.

– Det är ett slutet möte, tillägger Wille Olsson, MP-ledamot i kommunfullmäktige.

Det uppstår en väldigt upphetsad diskussion, med Mikael Trolin och hans sällskap i ena ringhörnan och Anna Ragnar, Wille Olsson och kommunfullmäktigeledamoten Margareta Ekström i andra.

Trolin upprepar gång på gång att det inte finns stöd i stadgarna för att stänga mötet.

– Det här är inte din privata förening, Anna, säger han.

– Snälla rara Mikael Trolin, kan du vara tyst i två minuter, säger Margareta Ekström.

”Bara för förtroendevalda”

Bråket blir allt hetsigare och till slut börjar Wille Olsson vifta mot Trolins mobiltelefon.

– Du gör våld på mig! ropar Mikael Trolin.

När Expressen.se pratar med Mikael Trolin antyder han att det finns främlingsfientliga motiv till att han och de andra inte släpptes in på mötet.

– Flera av medlemmarna i MP i Haninge med invandrarbakgrund är chockade över att bli stoppade på ett stadgevidrigt sätt. De trodde inte det kunde gå till så här i den svenska demokratin. Det finns tydliga inslag av diskriminering och främlingsrädsla, som jag tror förstärkts av de nära familjebanden i MP-ledningen i Haninge, säger Mikael Trolin.

Anna Ragnar menar att det är väldigt enkelt: Den kommunpolitiska gruppen består av förtroendevalda politiker, vilket Trolin och de andra som försökte komma in inte är.

– Det är klart att jag kan kalla till möte med gruppen, eftersom jag leder gruppen. Han vet om att den är bara för förtroendevalda, säger hon.

Enligt henne har Mikael Trolin ställt till problem i MP i Haninge i flera år, med syftet att få makt och pengar.

– Mikael Trolin är en misslyckad artist, en misslyckad politiker och en misslyckad lärarvikarie. Han vill ha någon typ av försörjning. Han vill ta över Miljöpartiet i Haninge, därför att då får han pengar och makt, säger Anna Ragnar.

– Han har ingen som helst miljöpolitisk agenda. Han har suttit i miljönämnden i två år och gått på 3 möten av 20. På två av de mötena drev han att han ville ha pengar för att han skulle göra en låt om Dalarö, fortsätter hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag