Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här utbryter kaos på MP-mötet i Haninge

Här utbryter kaos i Miljöpartiet i Haninge.

Några medlemmar vill komma in på ett möte, men släpps inte in.

Efter en upphetsad ordväxling är bråket på väg att bli fysiskt.

– Du gör våld på mig! ropar Mikael Trolin, miljöpartist i Haninge till sin partikollega Wille Olsson som viftar mot kameran.

Det var i mitten av december som några medlemmar i Miljöpartiet i Haninge ville komma in på ett partimöte. En av dem som vill komma in är Mikael "Prinsen" Trolin, tidigare aktiv i både Folkpartiet och Socialdemokraterna. Innan mötet får Trolin reda på att det är ett slutet möte med den kommunpolitiska gruppen i Miljöpartiet i Haninge, som Trolin inte är en del av. Men han försöker ändå.

– Mikael Trolin, du är inte välkommen, det här är bara för politiker på det här mötet, säger Miljöpartiets gruppledare Anna Ragnar när Trolin och hans sällskap närmar sig dörren.

– Det är ett slutet möte, tillägger Wille Olsson, MP-ledamot i kommunfullmäktige.

Det uppstår en väldigt upphetsad diskussion, med Mikael Trolin och hans sällskap i ena ringhörnan och Anna Ragnar, Wille Olsson och kommunfullmäktigeledamoten Margareta Ekström i andra.

Trolin upprepar gång på gång att det inte finns stöd i stadgarna för att stänga mötet.

– Det här är inte din privata förening, Anna, säger han.

– Snälla rara Mikael Trolin, kan du vara tyst i två minuter, säger Margareta Ekström.

”Bara för förtroendevalda”

Bråket blir allt hetsigare och till slut börjar Wille Olsson vifta mot Trolins mobiltelefon.

– Du gör våld på mig! ropar Mikael Trolin.

När Expressen.se pratar med Mikael Trolin antyder han att det finns främlingsfientliga motiv till att han och de andra inte släpptes in på mötet.

– Flera av medlemmarna i MP i Haninge med invandrarbakgrund är chockade över att bli stoppade på ett stadgevidrigt sätt. De trodde inte det kunde gå till så här i den svenska demokratin. Det finns tydliga inslag av diskriminering och främlingsrädsla, som jag tror förstärkts av de nära familjebanden i MP-ledningen i Haninge, säger Mikael Trolin.

Anna Ragnar menar att det är väldigt enkelt: Den kommunpolitiska gruppen består av förtroendevalda politiker, vilket Trolin och de andra som försökte komma in inte är.

– Det är klart att jag kan kalla till möte med gruppen, eftersom jag leder gruppen. Han vet om att den är bara för förtroendevalda, säger hon.

Enligt henne har Mikael Trolin ställt till problem i MP i Haninge i flera år, med syftet att få makt och pengar.

– Mikael Trolin är en misslyckad artist, en misslyckad politiker och en misslyckad lärarvikarie. Han vill ha någon typ av försörjning. Han vill ta över Miljöpartiet i Haninge, därför att då får han pengar och makt, säger Anna Ragnar.

– Han har ingen som helst miljöpolitisk agenda. Han har suttit i miljönämnden i två år och gått på 3 möten av 20. På två av de mötena drev han att han ville ha pengar för att han skulle göra en låt om Dalarö, fortsätter hon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!