Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här tränar soldater på att skjuta amerikaner

Här är filmen som visar hur nordkoreanska soldater tränar på att skjuta amerikaner.

Videon släpps av regimen mitt under hoten om kärnvapenkrig.

Samtidigt varnas för nya framsteg med kärnvapen, skriver Washington Post.

Efter de senaste dagarnas krigshot har Nordkorea nu släppt filmmaterial som visar hur landets trupper övar med öppen eld. Flera soldater står uppradade i videon och avlossar skott mot teckningar av amerikanska soldater. Videon har släppts från den statliga televisionen och dök upp några dagar efter att landets första krigshot nådde omvärlden.

Nya kärnvapen

Samtidigt skriver Washington Post att det nu spekuleras kring nya kärnvapen. Frånvaron av information om de kärnvapentester som Nordkorea har gjort kan vara en avsiktlig strategi från landets sida. Nordkoreas lager av plutonium är tillräckligt stort för att bygga en handfull bomber, skriver tidningen.

Enligt Sky News är det oklart när bilderna tagits, men det bör vara någon gång efter att Pyongyang uttryckte ilska över att USA och Sydkorea utfört militärövningar tillsammans.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.