"Jag ska presentera de utmaningar vi står inför och hoppas på ett bra samtal om hur brottsligheten ser ut i dag i Sverige", sa rikspolischefen Dan Eliasson innan mötet med Kungen. Foto: Stella Pictures/Robert Eklund"Jag ska presentera de utmaningar vi står inför och hoppas på ett bra samtal om hur brottsligheten ser ut i dag i Sverige", sa rikspolischefen Dan Eliasson innan mötet med Kungen. Foto: Stella Pictures/Robert Eklund

"Jag ska presentera de utmaningar vi står inför och hoppas på ett bra samtal om hur brottsligheten ser ut i dag i Sverige", sa rikspolischefen Dan Eliasson innan mötet med Kungen.

 Foto: Stella Pictures/Robert Eklund
Kungen var förväntansfull inför mötet. "Jag tror att vi kommer att ha mycket att prata om", säger han. Foto: IBL/Pelle T Nilsson (C)Kungen var förväntansfull inför mötet. "Jag tror att vi kommer att ha mycket att prata om", säger han. Foto: IBL/Pelle T Nilsson (C)
Kungen var förväntansfull inför mötet. "Jag tror att vi kommer att ha mycket att prata om", säger han. Foto: IBL/Pelle T Nilsson (C)

Här träffar Kungen rikspolischefen

Publicerad

Här är kungen hos polisen.

Statschefen träffade på tisdagen rikspolischefen Dan Eliasson och han var förväntansfull:

– Det är alltid lika intressant och jag ser väldigt mycket fram emot att få höra om den nya organisationen, berättade kungen.

Dan Eliasson har hunnit med att vara rikspolischef i ett år, men det var i dag första gången han fick träffa statschefen, kungen, i sin nya roll för polisen.

Kungen hade i dag vikt hela eftermiddagen till ett besök på polisens högkvarter i Stockholm och Dan Eliasson var stolt över statschefens besök:

– Det betyder alltid mycket när statschefen kommer och vi blir sedda, boostade och stödda i vårt arbete, säger Dan Eliasson.

"Ska orientera sig om verksamheten"

Tisdagens besök hos polisen är sedan länge planerat:

– Det är för att kungen ska orientera sig om verksamheten. Precis som vid andra organisationer, förklarar Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Dan Eliasson och hans stab hade i dag satt samman ett digert program för kungen och det primära syftet var att informera kungen om den nya organisationen inom polisen.

– Jag ska presentera de utmaningar vi står inför och hoppas på ett bra samtal om hur brottsligheten ser ut i dag i Sverige.

– Jag ska också belysa vår nya organisation.

Om hoten: "Så klart ett bekymmer"

Senaste dagarna har vandalism mot både ambulanser och polisbilar varit aktuellt. En polisbil antändes bland annat i Östberga i södra Stockholm i förra veckan.

Är detta något ni ska prata med kungen om?

– Möjligt att vi kommer in på det. Det är ju så klart ett bekymmer. Men jag ska försöka fokusera på den grova brottsligheten som gängbrottslighet och narkotikabrottslighet. Det är ett otyg och där vi måste reagera.

Kungen var förväntansfull:

– Det ska bli intressant och jag tror att vi kommer att ha mycket att prata om.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag